Лайм

Як приготувати смачні курячі зрази з яйцем: простий рецепт

Побалуйте близьких незвичною стравою

Літо час для сміливих експериментів на кухні. Тим більше, що приготування страв для деяких господинь є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від тривожних новин. І якщо ви вже балували близьких картопляними зразами з грибами, цього разу приготуйте курячі зрази з яйцем. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: куряче філе (800 г), яйця відварені (4 шт.), плавлений сирок (2 шт.), вершки 18-33% (100 мл), сіль, перець, каррі, борошно (для панірування), рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування таких зраз необхідно заздалегідь відварити яйця вкруту - приблизно 10 хвилин після закипання. Потім опускаємо їх у холодну воду, щоб вони швидше охололи. Чистимо і тремо на терці.

Філе промиваємо у проточній воді, нарізаємо середніми шматочками, пропускаємо через м'ясорубку. Якщо немає часу – можна купити готовий фарш у найближчому супермаркеті. Додаємо до нього вершки та спеції за смаком.

Плавлений сир тремо на терці та змішуємо з яйцями та фаршем. Накриваємо миску харчовою плівкою та відправляємо на 15-30 хвилин у холодильник.

На тарілку висипаємо трохи борошна для панірування. Мокрими руками беремо трохи фаршу і формуємо довгасті зрази, обвалюємо в борошні та викладаємо на дошку.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї курячі зрази і смажимо на середньому вогні близько 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік, накриваємо кришкою і смажимо ще приблизно 5-10 хвилин, періодично перевертаючи, щоб не пригоріли.

Подаємо з будь-яким гарніром або салатом і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні