В Україні вже три місяці триває війна, тому чимало господинь навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже пробували робити тефтелі з рисом і грибами, цього разу урізноманітніть своє меню гречаниками в томатному соусі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: яловичина: (500 г), гречка (150 г), цибуля ріпчаста (160 г - у фарш, 160 г - у соус), яйця (2 шт.), сіль (4 г), перець чорний мелений (7 г), борошно (50 г), рослинна олія (40 мл), томатний соус (200 г).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кубиками і розділяємо на дві частини - для гречаників і для соусу.
Гречку промиваємо у проточній воді, відварюємо у підсоленій воді до готовності. Потім чекаємо, поки вона охолоне.
М'ясо промиваємо, нарізаємо на кілька частин, пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею. У фарш додаємо яйця, перемішуємо, потім вводимо гречку, що охолола. Солимо, перчимо і вимішуємо масу до однорідності.
Потім руками формуємо гречаники і обвалюємо їх у борошні.
Сковороду розігріваємо з олією, викладаємо гречаники і обсмажуємо спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на іншу. Готуємо декілька хвилин - до напівготовності.
На іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, потім додаємо томатний соус, тушкуємо все разом кілька хвилин.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Перекладаємо все у форму для випічки: спочатку гречаники, зверху поливаємо їх томатним соусом. Ставимо в духовку приблизно на 15-20 хвилин і запікаємо.
Подаємо апетитні гречаники до столу, наприклад, із салатом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні котлети із булгуру.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжні картопляні зразки з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.