Лайм

Як приготувати смачні гречаники в томатному соусі: простий рецепт

Побалуйте рідних ситною стравою

В Україні вже три місяці триває війна, тому чимало господинь навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже пробували робити тефтелі з рисом і грибами, цього разу урізноманітніть своє меню гречаниками в томатному соусі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яловичина: (500 г), гречка (150 г), цибуля ріпчаста (160 г - у фарш, 160 г - у соус), яйця (2 шт.), сіль (4 г), перець чорний мелений (7 г), борошно (50 г), рослинна олія (40 мл), томатний соус (200 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кубиками і розділяємо на дві частини - для гречаників і для соусу.

Гречку промиваємо у проточній воді, відварюємо у підсоленій воді до готовності. Потім чекаємо, поки вона охолоне.

М'ясо промиваємо, нарізаємо на кілька частин, пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею. У фарш додаємо яйця, перемішуємо, потім вводимо гречку, що охолола. Солимо, перчимо і вимішуємо масу до однорідності.

Потім руками формуємо гречаники і обвалюємо їх у борошні.

Сковороду розігріваємо з олією, викладаємо гречаники і обсмажуємо спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на іншу. Готуємо декілька хвилин - до напівготовності.

На іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, потім додаємо томатний соус, тушкуємо все разом кілька хвилин.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Перекладаємо все у форму для випічки: спочатку гречаники, зверху поливаємо їх томатним соусом. Ставимо в духовку приблизно на 15-20 хвилин і запікаємо.

Подаємо апетитні гречаники до столу, наприклад, із салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні