Кожна господиня має фірмовий рецепт картопляників або, як їх ще називають, зраз, які можна приготувати замість тефтель або котлет. І якщо ви вже робили картопляні зрази з сиром, цього разу поекспериментуйте з грибною начинкою. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: картопля (5-6 шт.), яйце (1 шт.), борошно (2-3 ст. л.), сіль, перець, панірувальні сухарі або борошно (для паніровки).
Інгредієнти для начинки: гриби (300 г), цибуля (1 шт.), твердий сир (50-70 г), сіль, перець.
Приготування:
Для картопляного тіста необхідно очистити картоплю, промити її під водою, потім нарізати і відварити в каструлі з підсоленою водою – близько 20 хвилин. Розминаємо її за допомогою картоплем'ялки або м'ясорубки в пюре – без води, сметани та молока. Чекаємо, поки воно охолоне.
Додаємо в картоплю яйце, сіль, перець і перемішуємо до однорідності. Потім підсипаємо в кілька етапів борошно - може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено вище.
Для начинки очищаємо та подрібнюємо цибулю, промиваємо та нарізаємо дрібно гриби. Розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом, обсмажуємо гриби з цибулею. Солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки начинка охолоне, потім тремо в неї твердий сир.
Формуємо зрази: руки повинні бути трохи вологими, ложкою викладаємо в руку трохи картопляного тіста, робимо з нього коржик, до якого додаємо начинку. Защипуємо краї та обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо з обох боків зрази до золотистої скоринки.
Подаємо зрази зі сметаною або будь-яким іншим соусом.
- Раніше ми розповіли, як готувати ситні картопляники із фаршем.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишні пиріжки з квашеною капустою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.