Лайм

Як приготувати ніжні картопляні зрази з грибами: простий рецепт

Цю страву можна приготувати замість котлет або тефтель

Кожна господиня має фірмовий рецепт картопляників або, як їх ще називають, зраз, які можна приготувати замість тефтель або котлет. І якщо ви вже робили картопляні зрази з сиром, цього разу поекспериментуйте з грибною начинкою. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: картопля (5-6 шт.), яйце (1 шт.), борошно (2-3 ст. л.), сіль, перець, панірувальні сухарі або борошно (для паніровки).

Інгредієнти для начинки: гриби (300 г), цибуля (1 шт.), твердий сир (50-70 г), сіль, перець.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Для картопляного тіста необхідно очистити картоплю, промити її під водою, потім нарізати і відварити в каструлі з підсоленою водою – близько 20 хвилин. Розминаємо її за допомогою картоплем'ялки або м'ясорубки в пюре – без води, сметани та молока. Чекаємо, поки воно охолоне.

Додаємо в картоплю яйце, сіль, перець і перемішуємо до однорідності. Потім підсипаємо в кілька етапів борошно - може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено вище.

Для начинки очищаємо та подрібнюємо цибулю, промиваємо та нарізаємо дрібно гриби. Розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом, обсмажуємо гриби з цибулею. Солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки начинка охолоне, потім тремо в неї твердий сир.

Формуємо зрази: руки повинні бути трохи вологими, ложкою викладаємо в руку трохи картопляного тіста, робимо з нього коржик, до якого додаємо начинку. Защипуємо краї та обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо з обох боків зрази до золотистої скоринки.

Подаємо зрази зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі

Підживлюють перед початком цвітіння: як зробити добриво з дріжджів для помідорів

Як приготувати різні варіанти добрива з дріжджів, які корисні властивості вони мають, а також як його застосовувати для томатів