Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю незвичними стравами – тим більше в умовах війни, коли так важливо підтримувати бойовий дух рідних та друзів. І якщо ви вже робили ніжні зрази з грибами, цього разу здивуйте близьких ситними картопляними крокетами з фаршем. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: картопля (5-6 шт.), вершкове масло (50-60 г), молоко (50-60 мл), сир (200 г), кріп (1 пучок), курячий фарш (350 г), яйця (2 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), сіль, чорний перець.
Приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, нарізаємо середнім кубиком і відварюємо у підсоленій воді до готовності. За допомогою картоплем'ялки подрібнюємо її в пюре, додаємо один білок.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, потім дрібно рубаємо ножем. Додаємо його в картопляне пюре разом із вершковим маслом та молоком.
Для курячого фаршу беремо філе, промиваємо його у воді, подрібнюємо у м'ясорубці чи блендері. Якщо на це немає часу – можна купити готовий фарш у магазині.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, цибулю дрібно ріжемо, а часник пропускаємо через прес. Додаємо їх у фарш разом із 1 яйцем, сіллю та спеціями, все ретельно вимішуємо руками.
За бажанням м'ясну начинку можна урізноманітнити сиром. Для цього твердий сир нарізаємо невеликими акуратними кубиками.
Вологими руками беремо фарш і робимо з нього маленький коржик, усередину викладаємо кубик сиру, загортаємо його фаршем, формуючи "колобок".
З картопляного пюре робимо коржик побільше і викладаємо в неї м'ясну кульку, повністю обгортаємо начинку картопляною оболонкою. Повинні вийти круглі крокети середнього розміру. Їх можна обваляти в панірувальних сухарях або манці, щоб вийшла хрумка скоринка.
Духовку наперед розігріваємо до 180-190°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо на неї підготовлені крокети. У невеликій мисці змішуємо 1 ст. л. молока з 1 яєчним жовтком. Змащуємо отриманою сумішшю крокети та відправляємо запікати на 30-35 хвилин.
Дістаємо апетитну страву, чекаємо, поки вона трохи охолоне, і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати молоду картоплю зі сметаною.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома хрусткі курячі нагетси.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.