Лайм

Як закрити на зиму мариновану спаржеву квасолю: рецепт смачної заготовки

Зробити її простіше простого

Літо для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні заготовки на зиму. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви заготовили на зиму Ніжинський салат з огірків, побалуйте також своїх близьких маринованою спаржевою квасолею. theLime підготував для вас простий рецепт.

Інгредієнти на 6 банок по 0,5 л: спаржева квасоля (2 кг), чорний перець горошком (30 шт.), запашний перець горошком (12 шт.), гірчиця в зернах (3 ст. л.), лавровий лист (6) шт.), гострий перець чилі (1 шт.).

Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), цукор (1 склянка), сіль (2 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.), оцет 9% (1 склянка).

Фото: instagram.com/juljets

Приготування:

Спаржеву квасолю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники.

Беремо каструлю і кип'ятимо у ній чисту відфільтровану воду. Потім кидаємо в неї спаржеву квасолю і проварюємо приблизно 5 хвилин. Тим часом підготуємо велику миску з дуже холодною водою, щоб перекласти до неї квасолю.

Для такої заготовки краще взяти банки по 0,5 л. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Викладаємо на дно кожної банки спеції: 5 шт. чорного перцю горошком, 2 шт. запашного перцю горошком, 0,5 ст. л. гірчиці у зернах, 1 шт. лаврового листа та невеликий шматочок гострого перцю чилі.

Тепер готуємо маринад. Для цього необхідно в каструлі підігріти воду, додати в неї цукор, сіль та рослинну олію. Перемішуємо ложкою, доводимо до кипіння, а потім додаємо склянку оцту.

Спаржеву квасолю розкладаємо в банки та заливаємо готовим маринадом. Прикриваємо кришками і ставимо у велику каструлю з водою або духовку на стерилізацію - приблизно на 10-15 хвилин.

Потім закриваємо або закочуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо теплим пледом або ковдрою. Залишаємо на добу, щоб заготовка охолола, а потім забираємо у темне прохолодне місце.

Взимку відкриваємо баночку маринованої спаржевої квасолі та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/juljets

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу