Лайм

Як приготувати мариновані огірки з кабачками на зиму: рецепт смачної заготовки

Зробити їх простіше простого

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. І якщо ви вже зробили незвичні заготовки зі стрілок часнику, цього разу замаринуйте огірки з кабачками та закрийте їх на зиму. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти на 3 банки по 1 л: кабачки (1 кг 200 г), огірки (0,5 кг), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), парасольки кропу (3 шт.), гілочка петрушки (3 шт.), коріандр (1,5 ч. л.), гвоздика (9 шт.), запашний перець горошком (15 шт.), чорний перець горошком (30-60 шт.).

Інгредієнти для маринаду: вода (1,2 л), сіль (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), оцет (120 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Банки та кришки для такої закуски необхідно заздалегідь простерилізувати. Спочатку промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом, а потім стерилізуємо будь-яким зручним способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці.

Для приготування такої закуски необхідно взяти молоді кабачки, щоб їх не потрібно було чистити від шкірки та насіння. Промиваємо їх і нарізаємо брусочками – за розміром приблизно як висота банки. Огірки миємо, за бажанням, зрізаємо кінчики і нарізаємо кільцями по 4-5 мм.

Моркву та цибулю очищаємо, миємо та нарізаємо середніми скибочками. Часник очищаємо від лушпиння, можна класти цілий зубчик у кожну банку або за бажанням розрізати його на кілька часточок.

Парасольки кропу та гілочки петрушки промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Викладаємо на дно кожної банки підготовлені моркву, цибулю, часник, потім парасольки кропу та петрушку. Потім розподіляємо в банку кабачки та нарізані огірки. Заповнюємо огірками банку до самого верху.

Потім у кожну банку додаємо спеції: мелений коріандр, суцвіття гвоздики, запашний і чорний перці горошком.

Тепер займемося приготуванням маринаду: у каструлю виливаємо 1,2 л води, висипаємо сіль та цукор. Ставимо на плиту, коли маринад почне кипіти, додаємо оцет. Перемішуємо та вимикаємо вогонь.

Гарячим маринадом акуратно заливаємо овочі в банках – лити треба на кабачки та огірки, а не на стінки банок, щоб вони не луснули. Прикриваємо банки кришками і ставимо їх у велику каструлю із теплою водою для стерилізації.

Стерилізуємо банки із закускою приблизно 5 хвилин або доти, доки огірки не змінять свій колір. Потім акуратно дістаємо, витираємо насухо, закочуємо кришки. Перевертаємо банки догори дном, обгортаємо пледом або ковдрою і залишаємо приблизно на добу - поки вони не охолонуть.

Потім переносимо банки у підвал чи льох до зими. У холодну пору року дістаємо апетитні мариновані огірки з кабачками і подаємо до столу як закуску.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба