Лайм

Як смачно приготувати тушковану спаржеву квасолю з овочами: простий рецепт

Урізноманітніть меню своєї родини

Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю різноманітними стравами – до того ж влітку є величезна кількість варіантів сезонних овочів. І якщо ви вже робили суп-пюре з білої квасолі, цього разу приготуйте спаржеву (стручкову) квасолю, тушковану на сковороді. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: спаржева квасоля (700 г), морква (2 шт.), цибуля (1 шт.), болгарський перець (1-3 шт.), оливкова олія (для смаження), сіль, трави та спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі та спаржеву квасолю промиваємо під проточною водою. Моркву та цибулю чистимо, у стручків квасолі обрізаємо кінчики. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву – середнім. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок, також ріжемо кубиком.

Залежно від розміру стручків квасолі розрізаємо їх на 2-3 шматочки.

У невеликій каструлі кип'ятимо воду, солимо її, потім відправляємо туди квасолю. Варимо приблизно 10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.

Сковороду розігріваємо з оливковою олією. Викладаємо на неї подрібнену цибулю і обсмажуємо її кілька хвилин, постійно помішуючи. Якщо переживаєте, що цибуля підгорить, додайте щіпку цукру на самому початку.

Потім додаємо до сковороди кубики моркви, перемішуємо, через кілька хвилин висипаємо нарізаний болгарський перець. Тушкуємо на середньому вогні до напівготовності, потім висипаємо відварену квасолю. Доливаємо також трохи чистої відфільтрованої води.

Тушкуємо все разом, періодично перемішуючи. За 5 хвилин до закінчення додаємо сіль та будь-які спеції за смаком.

Потім знімаємо з вогню та подаємо спаржеву квасолю з овочами до столу. Таку страву можна вживати як у гарячому, так і холодному вигляді з різними гарнірами, а також м'ясними та рибними стравами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину