В Україні стоїть спека, і в таку погоду багатьом хочеться побалувати себе смачним морозивом. Для цього зовсім не обов'язково бігти в магазин, адже приготувати запас холодних ласощів можна і вдома. Ділимося простими та смачними рецептами домашнього морозива, головним інгредієнтом якого є вершки.
Вершкове морозиво
Інгредієнти: 3 склянки жирних вершків, 4 жовтки, 1 склянка цукру, ванілін.
Приготування: Жовтки розтерти з цукром і ваніліном до білого кольору, розвести вершками і варити на слабкому вогні 10 хвилин. Постійно перемішуйте масу, поки вона не загусне. Влийте у форму, остудіть та поставте в морозильну камеру холодильника. Періодично виймайте морозиво та вимішуйте міксером або дерев'яною лопаткою, щоб у ньому не було великих кристалів льоду.
Таке морозиво можна також приготувати на молоці.
Малинове морозиво
Інгредієнти: 500 г свіжої малини, 2 склянки вершків, 1 склянка цукру, 4 жовтки.
Приготування: Жовтки розтерти з цукром до білого кольору, влити вершки, перемішати і поставити на слабкий вогонь. Коли маса загусне, зняти, остудити і змішати з перетертою малиною. Викласти у форму та заморозити, дістаючи та перемішуючи раз на годину.
Кавове морозиво
Інгредієнти: 2 склянки кави, 2 склянки жирних вершків, 1 склянка цукрової пудри, ванілін.
Приготування: Зварити міцну каву, змішати її з вершками, цукром та ваніліном. Розмішати і залишити на 20 хвилин, щоб цукор розчинився. Влити масу у форму та заморозити, періодично дістаючи та перемішуючи.
Шоколадний пломбір
Інгредієнти: 1 склянка молока, 2 склянки вершків, ⅔ склянки цукру, 100 г шоколаду, 4 жовтки.
Приготування: Молоко закип'ятити з тертим шоколадом і остудити. Жовтки розтерти до білого кольору з цукром, влити в молоко, перемішати і поставити на слабкий вогонь. Коли маса стане густою, влити у форму та підморозити. Через годину змішати морозиво зі збитими вершками, після чого ще раз охолодити в морозилці і перемішати.
Горіхове морозиво
Інгредієнти: 3 склянки вершків, 4 жовтки, 1 склянка цукру, 300 г горіхів.
Приготування: Горіхи подрібнити у ступці з 1 столовою ложкою води, влити гарячі вершки, процідити і віджати. Жовтки розтерти з цукром, розвести з вершками і поставити на слабкий вогонь. Перемішувати до загусання, після чого вилити у форму та заморозити.
- Читайте також, як зробити вдома італійське морозиво Семіфредо.
- Раніше ми ділилися рецептом простого морозива із двох інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.