Багато хто з нас полюбляє спекотне літо за велику кількість фруктів і ягід, з якими можна поекспериментувати. І якщо ви вже готували домашнє морозиво фруктовий лід, цього разу зробіть італійський десерт Семіфредо. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: жовтки (7 шт.), цукор (100 г), коньяк (20 г), вершки 33% (300 г), ягоди (200 г).
Приготування :
Яйця розділяємо на білки та жовтки.
У невеликій мисці змішуємо жовтки, цукор та коньяк. Ставимо на водяну баню і, постійно помішуючи, варимо до загустіння та повного розчинення цукру. У результаті має вийти пінна маса. Вимикаємо вогонь і даємо охолонути до кімнатної температури.
В іншому посуді збиваємо вершки на середніх обертах до стану повітряної піни.
Потім у них вводимо збиту масу із жовтків, обережно змішуємо і виливаємо у форму або порційні стаканчики.
Підготовлюємо ягоди чи фрукти – їх необхідно помити, почистити, порізати. Ягоди можна додавати як перед заморожуванням, так і перед подачею до столу.
Ставимо форму в морозильну камеру мінімум на 6 годин, а краще на всю ніч (8-12 годин).
Потім дістаємо італійське морозиво Семіфредо та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити домашнє морозиво на молоці та яйцях.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачне домашнє морозиво з двох інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.