Лайм

Як приготувати вдома італійське морозиво Семіфредо: класичний рецепт

Урізноманітніть своє літнє меню

Багато хто з нас полюбляє спекотне літо за велику кількість фруктів і ягід, з якими можна поекспериментувати. І якщо ви вже готували домашнє морозиво фруктовий лід, цього разу зробіть італійський десерт Семіфредо. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: жовтки (7 шт.), цукор (100 г), коньяк (20 г), вершки 33% (300 г), ягоди (200 г).

Фото: pinterest.com

Приготування :

Яйця розділяємо на білки та жовтки.

У невеликій мисці змішуємо жовтки, цукор та коньяк. Ставимо на водяну баню і, постійно помішуючи, варимо до загустіння та повного розчинення цукру. У результаті має вийти пінна маса. Вимикаємо вогонь і даємо охолонути до кімнатної температури.

В іншому посуді збиваємо вершки на середніх обертах до стану повітряної піни.

Потім у них вводимо збиту масу із жовтків, обережно змішуємо і виливаємо у форму або порційні стаканчики.

Підготовлюємо ягоди чи фрукти – їх необхідно помити, почистити, порізати. Ягоди можна додавати як перед заморожуванням, так і перед подачею до столу.

Ставимо форму в морозильну камеру мінімум на 6 годин, а краще на всю ніч (8-12 годин).

Потім дістаємо італійське морозиво Семіфредо та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні