Лайм

Як приготувати хрумкі малосольні огірки з часником: рецепт у банці

Зробити їх простіше простого

Деякі господині бояться чи не хочуть робити домашні заготовки через складнощі зі стерилізацією банок та тривалий процес приготування. Однак на сьогоднішній день існує кілька простих способів, за допомогою яких можна замалосолити огірки. І якщо ви вже пробували зробити їх у пакеті, цього разу засоліть їх у банці. theLime підібрав простий рецепт на 1 кг огірків.

Інгредієнти: огірки (1 кг), вода (0,75 л), сіль (1,5 ст. л.), цукор (0,5 ст. л.), часник (2 зубчики), листя смородини (3 шт.), листя хрону (0,5 шт.), листя вишні (3 шт.), кріп, петрушка, запашний перець (2 шт.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування такої закуски необхідно взяти пружні огірки з пухирцями. Їх можна попередньо замочити на декілька годин у холодній воді – це необхідно для того, щоб наситити їх вологою, і вони вийшли хрусткими. Огірки промиваємо у проточній воді, відрізаємо кінчики.

Основні інгредієнти - це, звичайно, огірки, часник, вода і сіль, а решту прянощів можна додавати за смаком. Найчастіше господині використовують листя хрону, смородини та вишні, зелень кропу та петрушки, кілька горошин запашного перцю, а для пікантності – гострий стручковий перець. Всі ці інгредієнти промиваємо під проточною водою, а часник очищаємо від лушпиння та дрібно ріжемо.

У каструлі кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль та цукор. Перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися і чекаємо, доки розсіл трохи охолоне.

Банку ретельно промиваємо з харчовою содою або миючим засобом для посуду. На дно банки викладаємо половину вимитих листків смородини та вишні, пів листа хрону, зелень або парасольки кропу та петрушки, нарізаний часник.

Потім щільно укладаємо огірки, а зверху прянощі, що залишилися. Слідом заливаємо теплим, але не гарячим розсолом – інакше огірки пожовкнуть. Накриваємо кришкою і залишаємо так до повного остигання. Можна вживати відразу ж або залишити на ніч у холодильнику, щоб огірки вийшли хрусткішими.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні