Лайм

Як приготувати на зиму густий джем із черешні: рецепт з желатином

Ароматний солодкий смаколик із доступних продуктів

Черешня - солодка ароматна ягода, яку використовують не лише у свіжому вигляді, а й роблять різні заготовки. Раніше ми розповідали, як зварити варення з черешні без кісточок, а тепер поділимося рецептом черешневого джему. Він виходить густим і має виражений смак та яскравий колір.

Черешня містить у собі багато пектину, який служить природним загусником, але для джему його недостатньо. Щоб досягти бажаної густоти кондитери рекомендують додавати желатин.

Фото: Pixabay

Варення з черешні з желатином: рецепт

Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (1,5 кг), лимонна кислота (20 г), вода (700 мл), харчовий желатин (8 г).

Приготування:

Насамперед займіться головним інгредієнтом - ягодами. Для джему потрібна стигла черешня гарної якості. Промийте ягоди під проточною водою та просушіть. Добре перегляньте черешню, щоб не було зіпсованої. Видаліть плодоніжки і дістаньте кісточки.

Фото: Pixabay

У сотейник або каструлю, в якій варитимете варення, налийте воду, висипте цукор і поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння, постійно помішуючи. Потім додайте підготовлені ягоди, перемішайте і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин. Потім зніміть із плити і дайте охолонути.

Через 2-3 години знову поставте джем на повільний вогонь, доведіть до кипіння, після чого варіть 20 хвилин. Наприкінці варіння до сотейника додайте лимонну кислоту.

У невелику ємність перелийте кілька ложок ягідного сиропу, остудіть і змішайте з желатином. Добре перемішайте і відправте в каструлю із черешнею. Ретельно перемішайте, проваріть ще 2-3 хвилини та перебийте занурювальним блендером. Зніміть із вогню.

Гарячий джем із черешні з желатином перекладіть по стерилізованих банках і герметично закатайте. Переверніть дном догори, накрийте чимось теплим і залиште остигати. Після остигання банки переверніть і поставте у темне холодне місце.

Взимку використовуйте з млинцями, круасанами або просто так.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину