Лайм

Як приготувати на зиму густий джем із черешні: рецепт з желатином

Ароматний солодкий смаколик із доступних продуктів

Черешня - солодка ароматна ягода, яку використовують не лише у свіжому вигляді, а й роблять різні заготовки. Раніше ми розповідали, як зварити варення з черешні без кісточок, а тепер поділимося рецептом черешневого джему. Він виходить густим і має виражений смак та яскравий колір.

Черешня містить у собі багато пектину, який служить природним загусником, але для джему його недостатньо. Щоб досягти бажаної густоти кондитери рекомендують додавати желатин.

Фото: Pixabay

Варення з черешні з желатином: рецепт

Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (1,5 кг), лимонна кислота (20 г), вода (700 мл), харчовий желатин (8 г).

Приготування:

Насамперед займіться головним інгредієнтом - ягодами. Для джему потрібна стигла черешня гарної якості. Промийте ягоди під проточною водою та просушіть. Добре перегляньте черешню, щоб не було зіпсованої. Видаліть плодоніжки і дістаньте кісточки.

Фото: Pixabay

У сотейник або каструлю, в якій варитимете варення, налийте воду, висипте цукор і поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння, постійно помішуючи. Потім додайте підготовлені ягоди, перемішайте і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин. Потім зніміть із плити і дайте охолонути.

Через 2-3 години знову поставте джем на повільний вогонь, доведіть до кипіння, після чого варіть 20 хвилин. Наприкінці варіння до сотейника додайте лимонну кислоту.

У невелику ємність перелийте кілька ложок ягідного сиропу, остудіть і змішайте з желатином. Добре перемішайте і відправте в каструлю із черешнею. Ретельно перемішайте, проваріть ще 2-3 хвилини та перебийте занурювальним блендером. Зніміть із вогню.

Гарячий джем із черешні з желатином перекладіть по стерилізованих банках і герметично закатайте. Переверніть дном догори, накрийте чимось теплим і залиште остигати. Після остигання банки переверніть і поставте у темне холодне місце.

Взимку використовуйте з млинцями, круасанами або просто так.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці