Лайм

Готуємо малинове варення як у бабусі: класичний рецепт п'ятихвилинка

З ним впорається навіть господиня-початківець

Багато хто з нас полюбляє літо за велику кількість сезонних ягід і фруктів, які багаті різними мікроелементами. І якщо ви вже вдосталь наситилися ними, закрийте на зиму кілька баночок варення з аґрусу з горіхами, а також вітамінного малинового варення, яким у дитинстві нас балували бабусі. theLime підібрав для вас простий рецепт із мінімумом інгредієнтів.

Інгредієнти: малина (3 кг), цукор (2 кг), вода (за бажанням).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Малину очищаємо від листочків, гілок і зіпсованих ягід, потім промиваємо під проточною водою. Викладаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Але не потрібно чекати, щоб малина повністю висохла - волога, що залишилася, дозволить варити варення, не додаючи воду і ягода швидше виділить сік.

Перекладаємо її в миску або каструлю і засипаємо приблизно 500-600 г цукру. Перемішуємо та залишаємо на 2-3 години, щоб вона пустила сік.

Тим часом підготуємо банки та кришки. На таку кількість малини знадобиться десь п'ять літрових банок. Їх ретельно промиваємо у воді із содовим або мильним розчином. Кожну з них шийкою вниз ставимо на решітку холодної духовки, поруч викладаємо кришки. Включаємо духовку, встановлюємо температуру 150°С і чекаємо, поки вона нагріється. Потім стерилізуємо близько 15 хвилин.

Тим часом малину з цукром ставимо на плиту (на слабкий вогонь) і акуратно перемішуємо дерев'яною ложкою, поки цукор повністю не розчиниться. Потім збільшуємо вогонь і даємо закипіти малині. Знову зменшуємо вогонь і чекаємо, поки вона повариться 4-5 хвилин - у цей час важливо не відходити від плити, щоб варення "не втекло". Якщо вам здається, що консистенція виходить дуже густою, можна додати трохи води.

Залишаємо на плиті ще на 5 хвилин, потім акуратно знімаємо з варення всю піну. Слідом висипаємо в нього цукор, що залишився, розмішуючи до його повного розчинення. Залишаємо у такому вигляді до повного охолодження.

Потім повторюємо цю процедуру двічі - кип'ятимо варення, чекаємо, поки воно охолоне, знову кип'ятимо. Після третього кип'ятіння розливаємо його в стерильні банки та закриваємо кришками.

Перевертаємо банки з малиновим варенням догори дном, ретельно оглядаємо їх з усіх боків, щоб варення не витікало. Накриваємо теплою ковдрою або пледом і чекаємо, поки воно повністю охолоне. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю