Влітку багато хто намагається заготовити ягоди на зиму у вигляді варення. Великою популярністю користується желе з червоної смородини, вишня у власному соку та густий джем із полуниці. Шовковиця - набагато менш очевидний варіант для приготування варення, але його безперечно варто спробувати поціновувачам оригінальних смаків. Ділимося рецептом, який приваблює своєю простотою та доступністю.
Інгредієнти: 1 кг чорної шовковиці, 700 г цукрового піску, 1 лимон середнього розміру.
Приготування:
Ягоди шовковиці промийте в холодній проточній воді в друшляку. Дайте воді стекти, після чого пересипте в каструлю.
Засипте шовковицю цукровим піском і залиште на 3 години, щоб ягоди пустили сік.
Лимон промийте, очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками, після чого додайте до шовковиці та перемішайте.
Поставте варення на слабкий вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Проваріть 15 хвилин, після чого вимкніть вогонь, остудіть і закип'ятіть вдруге. Проваріть варення з шовковиці з лимоном ще 20 хвилин, після чого дайте трохи остигнути і розлийте в стерилізовані скляні банки.
Закрийте варення прокип'яченими протягом 15 хвилин кришками і приберіть на зберігання в темне місце.
За бажання, в це варення можна також додати апельсин: він додасть йому ще більше цитрусової свіжості.
- Читайте також, як швидко видалити кісточки з вишні підручними засобами.
- Раніше ми розповідали, як зробити густе варення з черешні без кісточок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.