img

Новини

18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
До всіх новин
Рататуй рецепт - як приготувати з курячим філе в духовці
Страва, яка залишиться у вашому домашньому меню назавжди

Як приготувати рататуй з кабачків з м'ясом: простий рецепт

Субота, 9 липня 2022, 08:33

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Рататуй - це овочеве рагу, яке поширене в регіоні Прованс. Спочатку це була страва провансальських селян, що складалася із цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Однак із часом до неї стали додавати баклажани, кабачки та інші компоненти. Раніше ми вже розповідали, як приготувати рататуй за класичним рецептом, а цього разу пропонуємо поекспериментувати та зробити страву із додаванням курячого філе.

Інгредієнти: куряче філе - 600 г, кабачок - 1 шт, баклажан - 1 шт, помідор - 2 шт, оливкова олія - 5 ст. л, чебрець - 0,5 ч. л, орегано - 1 ч. л, часниковий порошок - 1 ч. л, перець чилі - 10 г, сіль - за смаком, базилік - 1 шт.

Фото: Pixabay

Приготування: куряче філе і овочі ретельно промиваємо у воді. Філе ріжемо на середні шматочки, так як на відбивні, а овочі - кружечками. У глибокій ємності м'ясо посипаємо всіма необхідними спеціями, а також подрібненими чилі і базиліком. Додаємо до курки олію і перемішуємо. Після чого залишаємо м’ясо маринуватися на годину.

У форму для запікання рядами починаємо викладати кабачок, помідор, філе, баклажан. Чергуємо ряди, поки не форма повністю не буде заповнена.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Далі страву солимо і перчимо, ставимо запікатися на 30 хвилин при 190 градусах. Після приготування рататуй з овочами та курячим філе можна прикрасити листочками базиліку і подавати на стіл. Смачного!

Фото: unsplash.com

Рататуй подають до столу гарячим або холодним, як гарнір до м'яса або риби (якщо це класичний рецепт), або як самостійну страву. Запечені овочі, на відміну від смажених, зберігають більшу кількість вітамінів, є більш легкими для вживання.

Рататуй можна посипати тертим пармезаном, додати трохи песто або іншого соусу. Головне - не перебити приголомшливий аромат запашних спецій та смак свіжих літніх овочів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Рататуй рецепт - як приготувати з курячим філе в духовці
img

Новини

18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
До всіх новин
Рататуй рецепт - як приготувати з курячим філе в духовці
Страва, яка залишиться у вашому домашньому меню назавжди

Як приготувати рататуй з кабачків з м'ясом: простий рецепт

Субота, 9 липня 2022, 08:33

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Рататуй - це овочеве рагу, яке поширене в регіоні Прованс. Спочатку це була страва провансальських селян, що складалася із цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Однак із часом до неї стали додавати баклажани, кабачки та інші компоненти. Раніше ми вже розповідали, як приготувати рататуй за класичним рецептом, а цього разу пропонуємо поекспериментувати та зробити страву із додаванням курячого філе.

Інгредієнти: куряче філе - 600 г, кабачок - 1 шт, баклажан - 1 шт, помідор - 2 шт, оливкова олія - 5 ст. л, чебрець - 0,5 ч. л, орегано - 1 ч. л, часниковий порошок - 1 ч. л, перець чилі - 10 г, сіль - за смаком, базилік - 1 шт.

Фото: Pixabay

Приготування: куряче філе і овочі ретельно промиваємо у воді. Філе ріжемо на середні шматочки, так як на відбивні, а овочі - кружечками. У глибокій ємності м'ясо посипаємо всіма необхідними спеціями, а також подрібненими чилі і базиліком. Додаємо до курки олію і перемішуємо. Після чого залишаємо м’ясо маринуватися на годину.

У форму для запікання рядами починаємо викладати кабачок, помідор, філе, баклажан. Чергуємо ряди, поки не форма повністю не буде заповнена.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Далі страву солимо і перчимо, ставимо запікатися на 30 хвилин при 190 градусах. Після приготування рататуй з овочами та курячим філе можна прикрасити листочками базиліку і подавати на стіл. Смачного!

Фото: unsplash.com

Рататуй подають до столу гарячим або холодним, як гарнір до м'яса або риби (якщо це класичний рецепт), або як самостійну страву. Запечені овочі, на відміну від смажених, зберігають більшу кількість вітамінів, є більш легкими для вживання.

Рататуй можна посипати тертим пармезаном, додати трохи песто або іншого соусу. Головне - не перебити приголомшливий аромат запашних спецій та смак свіжих літніх овочів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••