Лайм

Як приготувати рататуй з кабачків з м'ясом: простий рецепт

Страва, яка залишиться у вашому домашньому меню назавжди

Рататуй - це овочеве рагу, яке поширене в регіоні Прованс. Спочатку це була страва провансальських селян, що складалася із цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Однак із часом до неї стали додавати баклажани, кабачки та інші компоненти. Раніше ми вже розповідали, як приготувати рататуй за класичним рецептом, а цього разу пропонуємо поекспериментувати та зробити страву із додаванням курячого філе.

Інгредієнти: куряче філе - 600 г, кабачок - 1 шт, баклажан - 1 шт, помідор - 2 шт, оливкова олія - 5 ст. л, чебрець - 0,5 ч. л, орегано - 1 ч. л, часниковий порошок - 1 ч. л, перець чилі - 10 г, сіль - за смаком, базилік - 1 шт.

Фото: Pixabay

Приготування: куряче філе і овочі ретельно промиваємо у воді. Філе ріжемо на середні шматочки, так як на відбивні, а овочі - кружечками. У глибокій ємності м'ясо посипаємо всіма необхідними спеціями, а також подрібненими чилі і базиліком. Додаємо до курки олію і перемішуємо. Після чого залишаємо м’ясо маринуватися на годину.

У форму для запікання рядами починаємо викладати кабачок, помідор, філе, баклажан. Чергуємо ряди, поки не форма повністю не буде заповнена.

Далі страву солимо і перчимо, ставимо запікатися на 30 хвилин при 190 градусах. Після приготування рататуй з овочами та курячим філе можна прикрасити листочками базиліку і подавати на стіл. Смачного!

Фото: unsplash.com

Рататуй подають до столу гарячим або холодним, як гарнір до м'яса або риби (якщо це класичний рецепт), або як самостійну страву. Запечені овочі, на відміну від смажених, зберігають більшу кількість вітамінів, є більш легкими для вживання.

Рататуй можна посипати тертим пармезаном, додати трохи песто або іншого соусу. Головне - не перебити приголомшливий аромат запашних спецій та смак свіжих літніх овочів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини