Лайм

Як закрити хрусткі мариновані огірки з кропом та часником: популярний рецепт

Така заготовка сподобається любителям у міру гострих огірків

Існує безліч способів заготувати огірки на зиму. Раніше ми розповідали, як зробити це без стерилізації, щоб огірки були хрусткими та гострими. Також ділилися рецептом популярного Ніжинського салату з огірків. Тепер настала черга одного з найбільш перевірених і улюблених способів засолювання огірків - у маринаді з кропу, хрону та часнику.

Інгредієнти на банку 1 л: 500 г молодих та міцних огірків, пучок кропу та петрушки, 2 гілочки селери, лист хрону, 3 часточки часнику, 1 лавровий лист, 2 ст. л. солі, трохи гіркого стручкового перцю (за смаком), оцет.

Фото: Getty Images

Приготування:

Кріп, петрушку, селеру, листя хрону промити в проточній воді, відкинути на друшляк, дати стекти воді і нарізати на шматочки довжиною 3 см. Часник і гіркий стручковий перець дрібно порубати.

У банки покласти зелень, часник, перець, поверх - підготовлені (промиті та вимочені 4-5 годин у холодній воді) огірки.

Для маринаду закип'ятити 1 літр води з 2 столовими ложками солі, лавровим листом. Процідити, додати 1 столову ложку оцту і залити гарячим у банки.

Банки накрити кришками та простерилізувати. 0,5 банки – 10 хвилин, 1-літрові – 15 хвилин, 2-літрові – 20 хвилин, 3-літрові – 25-30 хвилин. Вода в каструлі при цьому не повинна кипіти надто сильно.

Після стерилізації банки закатати, перевернути шийкою вниз і охолодити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами