Лайм

Як приготувати смачний фарширований перець без томатної пасти: простий рецепт

Дієтичний варіант популярної літньої страви

Влітку важливо якнайбільше вживати овочевих страв, щоб заповнити організм вітамінами та мікроелементами. Якщо ви вже пробували готувати кабачки з підливою, то тепер побалуйте близьких фаршированим перцем. У класичному варіанті його готують з томатною пастою, але ми вирішили спростити завдання і поділимося найпростішим рецептом.

Інгредієнти: солодкий перець (1 кг), фарш свинячий (350 г), рис відварений (1 склянка), цибуля ріпчаста (2 шт.), олія рослинна (1 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), чорний свіжомелений перець (0,25 ч.л.), базилік (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Перці промийте під проточною водою, викладіть на паперові рушники і дайте просохнути. Акуратно зріжте верхівки з хвостиками, вичистіть серцевину від насіння. Верхівки не викидайте.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією і викладіть цибулю. Обсмажуйте до золотистого кольору.

У мисці змішайте м'ясний фарш і відварений попередньо рис. Посоліть, поперчіть та додайте сухий базилік (якщо зелень свіжа - подрібніть). З'єднайте з обсмаженою цибулею.

Готовою начинкою нафаршируйте перці. Викладіть у глибоку каструлю, налийте трохи води та тушкуйте, прикривши кришкою, протягом півгодини. За потреби рідину можна підливати.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг