Влітку важливо якнайбільше вживати овочевих страв, щоб заповнити організм вітамінами та мікроелементами. Якщо ви вже пробували готувати кабачки з підливою, то тепер побалуйте близьких фаршированим перцем. У класичному варіанті його готують з томатною пастою, але ми вирішили спростити завдання і поділимося найпростішим рецептом.
Інгредієнти: солодкий перець (1 кг), фарш свинячий (350 г), рис відварений (1 склянка), цибуля ріпчаста (2 шт.), олія рослинна (1 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), чорний свіжомелений перець (0,25 ч.л.), базилік (за смаком).
Приготування:
Перці промийте під проточною водою, викладіть на паперові рушники і дайте просохнути. Акуратно зріжте верхівки з хвостиками, вичистіть серцевину від насіння. Верхівки не викидайте.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією і викладіть цибулю. Обсмажуйте до золотистого кольору.
У мисці змішайте м'ясний фарш і відварений попередньо рис. Посоліть, поперчіть та додайте сухий базилік (якщо зелень свіжа - подрібніть). З'єднайте з обсмаженою цибулею.
Готовою начинкою нафаршируйте перці. Викладіть у глибоку каструлю, налийте трохи води та тушкуйте, прикривши кришкою, протягом півгодини. За потреби рідину можна підливати.
- Раніше ми розповідали, як смачно запекти молоду картоплю з часником.
- Дізнайтеся також, як приготувати кабачкові човники з фаршем у духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.