Лайм

Як смачно приготувати кабачки з підливою у духовці: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких смачною стравою

Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що чимало господинь вже встигли закрити на зиму салат із кабачків кубиками або побалувати близьких човниками з фаршем. А якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити меню своєї родини, приготуйте кабачки з підливою у духовці. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: кабачки (2 шт.), яйця (3 шт.), борошно (4-5 ст. л.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), вода (1 склянка), молоко (1 склянка), сметана (1 ст. л. з гіркою), сушений часник (щіпка), орегано (щіпка), сир Пармезан (50 г), сіль, перець, рослинна олія.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування такої страви краще взяти молоді кабачки - промиваємо їх в проточній воді, витираємо насухо і нарізаємо кружальцями.

У невеликій мисці збиваємо яйця, додаємо до них сіль та перець. У тарілку висипаємо просіяне борошно. Беремо кабачки і паніруємо їх спочатку у борошні, потім у яйці.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією і обсмажуємо на ній кабачки в паніровці. Потім викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Потім беремо цибулю та моркву, споліскуємо їх у проточній воді, чистимо. Моркву тремо на терці, а цибулю нарізаємо середнім кубиком. Вони знадобляться нам для підливи.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо їх на олії, потім додаємо 1 ст. л. з гіркою борошна. Тушкуємо на вогні ще 1-2 хвилини, доливаємо воду, молоко і кладемо сметану. Перемішуємо та висипаємо спеції, доводимо до кипіння та знімаємо з плити.

Пармезан сир тремо на середній або великій терці.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

У форму для запікання викладаємо частину підливи, зверху обсмажені кабачки, потім знову поливаємо соусом і посипаємо натертим на терці Пармезаном. Ставимо в розігріту духову шафу приблизно на 20 хвилин.

Подаємо апетитні кабачки в підливі на обід чи вечерю та насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/tonik_turzay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини