Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що чимало господинь вже встигли закрити на зиму салат із кабачків кубиками або побалувати близьких човниками з фаршем. А якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити меню своєї родини, приготуйте кабачки з підливою у духовці. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: кабачки (2 шт.), яйця (3 шт.), борошно (4-5 ст. л.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), вода (1 склянка), молоко (1 склянка), сметана (1 ст. л. з гіркою), сушений часник (щіпка), орегано (щіпка), сир Пармезан (50 г), сіль, перець, рослинна олія.
Приготування:
Для приготування такої страви краще взяти молоді кабачки - промиваємо їх в проточній воді, витираємо насухо і нарізаємо кружальцями.
У невеликій мисці збиваємо яйця, додаємо до них сіль та перець. У тарілку висипаємо просіяне борошно. Беремо кабачки і паніруємо їх спочатку у борошні, потім у яйці.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією і обсмажуємо на ній кабачки в паніровці. Потім викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Потім беремо цибулю та моркву, споліскуємо їх у проточній воді, чистимо. Моркву тремо на терці, а цибулю нарізаємо середнім кубиком. Вони знадобляться нам для підливи.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо їх на олії, потім додаємо 1 ст. л. з гіркою борошна. Тушкуємо на вогні ще 1-2 хвилини, доливаємо воду, молоко і кладемо сметану. Перемішуємо та висипаємо спеції, доводимо до кипіння та знімаємо з плити.
Пармезан сир тремо на середній або великій терці.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
У форму для запікання викладаємо частину підливи, зверху обсмажені кабачки, потім знову поливаємо соусом і посипаємо натертим на терці Пармезаном. Ставимо в розігріту духову шафу приблизно на 20 хвилин.
Подаємо апетитні кабачки в підливі на обід чи вечерю та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати в міру гостру аджику з кабачків.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний омлет з кабачками на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.