Зі спаржевої або, як її ще називають, стручкової квасолі можна приготувати безліч страв: гарніри, супи, закуски, а також заготовити її на зиму з овочами. Ще один варіант – можна зробити апетитний салат у корейському стилі. theLime ділиться його простим рецептом.
Інгредієнти: спаржева квасоля (500 г), морква (3 шт.), часник (0,5 головки), рисовий або будь-який інший оцет (3 ст. л.), цукор (1,5 ст. л.), сіль ( 1 ст. л.).
Приготування:
Спаржеву квасолю промиваємо в проточній воді, у стручків обрізаємо кінчики, нарізаємо їх на кілька скибочок.
У каструлі доводимо до кипіння воду, кидаємо до неї спаржу і варимо рівно 5 хвилин. Потім опускаємо її швидко в миску з крижаною водою, щоб квасоля залишилася яскраво-зеленого кольору.
Моркву промиваємо, очищаємо від шкірки та нарізаємо на спеціальній терці. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї всі спеції та насіння кунжуту, чекаємо приблизно 10 секунд і знімаємо з вогню.
У миску висипаємо квасолю та моркву, робимо невелике заглиблення по центру та висипаємо в нього часник. Потім виливаємо заправку з прянощами на часник, додаємо цукор, сіль та оцет. Все ретельно перемішуємо ложкою. Прибираємо в холодильник приблизно на добу, періодично піднімаючи із дна маринад.
Подаємо апетитний салат до будь-якого гарніру, м'яса чи риби та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму мариновану квасолю.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати тушковану квасолю з овочами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.