Лайм

Як приготувати пікантну спаржеву квасолю по-корейськи: простий рецепт

Побалуйте близьких смачною стравою

Зі спаржевої або, як її ще називають, стручкової квасолі можна приготувати безліч страв: гарніри, супи, закуски, а також заготовити її на зиму з овочами. Ще один варіант – можна зробити апетитний салат у корейському стилі. theLime ділиться його простим рецептом.

Інгредієнти: спаржева квасоля (500 г), морква (3 шт.), часник (0,5 головки), рисовий або будь-який інший оцет (3 ст. л.), цукор (1,5 ст. л.), сіль ( 1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спаржеву квасолю промиваємо в проточній воді, у стручків обрізаємо кінчики, нарізаємо їх на кілька скибочок.

У каструлі доводимо до кипіння воду, кидаємо до неї спаржу і варимо рівно 5 хвилин. Потім опускаємо її швидко в миску з крижаною водою, щоб квасоля залишилася яскраво-зеленого кольору.

Моркву промиваємо, очищаємо від шкірки та нарізаємо на спеціальній терці. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї всі спеції та насіння кунжуту, чекаємо приблизно 10 секунд і знімаємо з вогню.

У миску висипаємо квасолю та моркву, робимо невелике заглиблення по центру та висипаємо в нього часник. Потім виливаємо заправку з прянощами на часник, додаємо цукор, сіль та оцет. Все ретельно перемішуємо ложкою. Прибираємо в холодильник приблизно на добу, періодично піднімаючи із дна маринад.

Подаємо апетитний салат до будь-якого гарніру, м'яса чи риби та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні