Лайм

Як приготувати заготовку зі стручкової квасолі з овочами: простий рецепт на зиму

Поекспериментуйте на дозвіллі

Зі стручкової або, як її ще називають, спаржевої квасолі можна приготувати безліч страв: гарніри, супи і закуски. І якщо ви вже робили оригінальну грузинську страву під назвою "пхалі" чи тушковану спаржеву квасолю з овочами, цього разу закрийте на зиму оригінальну закуску. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: стручкова квасоля (700 г), помідори (3-4 шт.), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), часник (4-5 зубчиків), рослинна олія (120 мл), сіль (1,5 ч. л.), цукор (3 ст. л.), мелений червоний гострий перець (0,5 ч. л.), чорний перець горошком (6 шт.), запашний перець (3 шт.), мелений лавровий лист (0,5 ч. л.), оцет 9% (25 мл).

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування:

Стручкову квасолю промиваємо під проточною водою, відрізаємо хвостики і ріжемо на шматочки завдовжки приблизно 3-4 см.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо, нарізаємо півкільцями, моркву миємо, чистимо і ріжемо соломкою. Помідори промиваємо у проточній воді та подрібнюємо у блендері. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

У сковороду з високими бортиками і товстим дном (як варіант можна використовувати казан) виливаємо рослинну олію, чекаємо, поки вона добре прогріється. Висипаємо в неї цибулю та моркву, смажимо на слабкому вогні до м'якості.

Потім додаємо до сковороди пюре з помідорів, часник і всі спеції. Перемішуємо і висипаємо сюди ж квасолю. Тушкуємо на слабкому вогні під кришкою приблизно 45 хвилин, періодично перемішуючи. В самому кінці додаємо оцет, чекаємо, поки все разом прокипить 1-2 хвилини.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці. Для такої заготовки зі стручкової квасолі найкраще підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно простерилізувати у мікрохвильовій печі. Попередньо миємо їх із харчовою содою або рідким засобом, наливаємо в кожну трохи води і ставимо в піч. Включаємо найбільшу потужність та чекаємо близько 5 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо кілька хвилин у каструлі.

Викладаємо гарячу стручкову квасолю з соусом у банки і закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або теплою ковдрою. Залишаємо в такому вигляді до повного остигання заготовки. Потім прибираємо її в темне прохолодне місце до зими.

А в холодну пору року дістаємо баночку з апетитною закускою і подаємо до будь-якого гарніру.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні