Лайм

Чому домашній майонез не густішає: помилки у приготуванні, яких варто уникати

Перевірте себе

Існує кілька простих рецептів, як приготувати домашній майонез. Однак багато господинь часто стикаються з поширеною проблемою - свіжі інгредієнти, порядок дій виконаний правило, а домашній соус чомусь виходить рідким або гірким. theLime вирішив розповісти вам, через що майонез не густішає і як можна виправити ситуацію.

Фото: pinterest.com

Як зробити домашній майонез?

Інгредієнти: яйце (1 шт.), рафінована олія (200-250 мл), лимонний сік (1 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

Найкраще готувати майонез у мірній склянці для блендера. Виливаємо в нього олію, додаємо сіль і гірчицю (краще готову, але можна і порошок), розбиваємо яйце.

Потім ніжкою занурювального блендера слід "наступити" на яйце (жовток) і не піднімати її, доки з-під неї не з'явиться густа емульсія. Згодом починаємо рухати нею, щоб досягти однорідної консистенції.

Наприкінці додаємо лимонний сік або оцет (наприклад, яблучний) і ще раз перебиваємо масу блендером - вона повинна трохи посвітлішати. Все – майонез готовий!

Чому домашній майонез не густішає?

    1. Яєчний жовток не був накритий ніжкою блендера, тому не вийшла емульсія, з якою змішується олія і згодом густішає.

    2. Блендер був піднятий рано (якщо, наступивши після включення на яйце, ви відразу почнете рухати ногою, піднімати і опускати її), і яйце не може відразу земульгувати з великою кількістю олії, цей процес має бути поступовим.

Що робити, якщо вийшла рідка маса замість майонезу?

Щоб виправити невдалий майонез, необхідно взяти чистий посуд та ще одне яйце. У склянку розбиваємо свіже яйце і одразу накриваємо жовток ніжкою блендера, у якій розташовані ножі. Зверху акуратно виливаємо рідку масу і збиваємо на турборежимі приблизно 1 хвилину, не відриваючи ніжку від дна. Потім акуратно піднімаємо, продовжуючи збивати, щоб олія змішалася з емульсією.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні