Лайм

Як спекти смачний чорничний кекс на сметані: простий рецепт

Побалуйте близьких ароматною випічкою

Навіть під час війни, яка триває в Україні вже майже 5 місяців, багато господинь продовжують балувати свою сім'ю різноманітними десертами, аби хоч якось підняти настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили м'які як пух пиріжки з вишнею, цього разу урізноманітніть своє меню чорничним кексом. theLime підібрав для вас простий рецепт на сметані.

Інгредієнти: вершкове масло 82% (150 г), сметана (100 мл), яйця (3 шт.), цукрова пудра (80 г), борошно (290 г), розпушувач (12 г), ванілін або ванільний цукор (0, 5 пакетика), сіль (1/3 ч. л.), ягоди чорниці (150 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Чорницю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Розкладаємо її на тацю рівним шаром і відправляємо в морозильну камеру, щоб вона трохи підмерзла. Це необхідно для того, щоб під час замішування тіста ягоди не перетворилися на кашу.

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Борошно просіюємо через сито з розпушувачем це необхідно, щоб випічка вийшла повітряною, а також щоб убезпечити від попадання в неї різного сміття з пакета.

Потім збиваємо розм'якшене масло з цукровою пудрою міксером приблизно 5-7 хвилин до утворення світлої пишної маси. Далі додаємо по одному яйцю, продовжуємо збивати.

Після того, як збили масу з усіма яйцями, додаємо приблизно 150 г борошна, знову збиваємо на низьких обертах. Потім вводимо сметану, продовжуємо вимішувати. Потім додаємо борошно, що залишилося, сіль, ванілін або ванільний цукор. Наприкінці підморожені ягоди чорниці, які потрібно попередньо обваляти в крохмалі. Акуратно перемішуємо ложкою або дерев'яною лопаткою так, щоб чорниця рівномірно розподілилася в тісті.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 175°С. Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Викладаємо на неї тісто, розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо форму в гарячу духовку та випікаємо близько 50 хвилин – 1 годину. Готовність слід перевірити дерев'яною шпажкою.

Виймаємо готовий кекс, даємо йому трохи охолонути і виймаємо із форми. Подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки, зі сметаною, джемом або будь-яким напоєм: кавою, чаєм і навіть кухлем молока.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї