Лайм

Як спекти бісквіт з полуничною начинкою: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю у вихідні

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував маленькі сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете, як раніше, відзначити з розмахом пам'ятну дату, приготуйте для близьких повітряну шарлотку або бісквіт із полуничною начинкою. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для тіста: яйця (5 шт.), цукор (150 г), борошно (150 г), ванільний цукор (0,5 пакетика).

Інгредієнти для крему: сир маскарпоне (250 г), вершки 36% (150 мл), цукрова пудра (100 г), полуниця (250 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Потім збиваємо їх у мисці з цукром на найвищих оборотах міксера приблизно 8-10 хвилин.

Слідом у них додаємо ванільний цукор і просіяне через сито борошно. Перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідності.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментом і викладаємо на нього тісто, розрівнюємо лопаткою. Ставимо в гарячу духову шафу приблизно на 15 хвилин.

Тепер займемося приготуванням крему: охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою доти, доки маса не збільшиться в обсязі, додаємо маскарпоне, вимішуємо.

Корж виймаємо з духовки і чекаємо, доки він охолоне.

Полуницю промиваємо під проточною водою, очищаємо від плодоніжки, нарізаємо.

Охолоджений корж змащуємо кремом, розрівнюємо та викладаємо на нього порізану полуницю. Скручуємо в щільний рулет і відправляємо в холодильник мінімум на 2-3 години для стабілізації.

Дістаємо апетитний бісквітний рулет, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/liliaruta60

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні