Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував маленькі сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете, як раніше, відзначити з розмахом пам'ятну дату, приготуйте для близьких повітряну шарлотку або бісквіт із полуничною начинкою. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти для тіста: яйця (5 шт.), цукор (150 г), борошно (150 г), ванільний цукор (0,5 пакетика).
Інгредієнти для крему: сир маскарпоне (250 г), вершки 36% (150 мл), цукрова пудра (100 г), полуниця (250 г).
Приготування:
Яйця заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Потім збиваємо їх у мисці з цукром на найвищих оборотах міксера приблизно 8-10 хвилин.
Слідом у них додаємо ванільний цукор і просіяне через сито борошно. Перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідності.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментом і викладаємо на нього тісто, розрівнюємо лопаткою. Ставимо в гарячу духову шафу приблизно на 15 хвилин.
Тепер займемося приготуванням крему: охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою доти, доки маса не збільшиться в обсязі, додаємо маскарпоне, вимішуємо.
Корж виймаємо з духовки і чекаємо, доки він охолоне.
Полуницю промиваємо під проточною водою, очищаємо від плодоніжки, нарізаємо.
Охолоджений корж змащуємо кремом, розрівнюємо та викладаємо на нього порізану полуницю. Скручуємо в щільний рулет і відправляємо в холодильник мінімум на 2-3 години для стабілізації.
Дістаємо апетитний бісквітний рулет, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома торт Медовик із кремом пломбір та полуницею.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний меренговий рулет із кремом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.