У багатьох господинь є улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть смачні котлети з булгурy або котлети з хеку, запечені в духовці. theLime ділиться рецептом останніх.
Інгредієнти: філе хеку або будь-якої іншої риби (500 г), яйця (1-2 шт.), картопля (2 шт.), цибуля (1 шт.), панірувальні сухарі (2-3 ст. л.), сіль, перець.
Приготування :
Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд та пісок з неї. Підігріваємо воду в каструлі, додаємо до неї 1 ст. л. солі та відварюємо картоплю "в мундирі". Потім чекаємо, доки вона охолоне, очищаємо від шкірки.
Для приготування таких котлет можна взяти будь-яку білу рибу, наприклад, хека. Промиваємо філе під проточною водою, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.
Цибулю очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці. Зі звареної картоплі робимо пюре.
У мисці з'єднуємо рибний фарш, картопляне пюре, натерту цибулю, сіль, перець, а також одне велике яйце або два маленьких. Також можна додати трохи хліба, вимоченого у молоці. Перемішуємо все разом до однорідності, ніби відбиваючи фарш. Потім формуємо невеликі котлетки та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього котлетки і збризкуємо оливковою олією.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Потім виймаємо рибні котлети і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.
Подаємо до столу з будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як зробити соковиті рибні котлети із сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити кляр для риби.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.