Лайм

Як приготувати ніжні шоколадні сирники з вишнею: смачний рецепт

Поекспериментуйте у вихідні

Багато господинь, особливо у вихідні, люблять балувати своїх близьких оригінальними сніданками. І якщо ви вже робили солоні сирники з твердим сиром, цього разу приготуйте шоколадні з вишневою начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: кисломолочний сир (400 г), яйце (1 шт.), манна крупа (3 ст. л.), борошно (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), какао (2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: вишня (200 г), крохмаль (1 ч. л.), вода (50 г), цукор або підсолоджувач (за смаком), шоколад (3 кубики).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вишні промиваємо у проточній воді, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в невеликий сотейник, додаємо цукор, крохмаль і воду, проварюємо на слабкому вогні до тих пір, поки маса не загусне.

У мисці змішуємо сир, манну крупу, яйця, цукор та какао. Залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб манка набухла. Потім беремо невеликий шматочок сирної маси, формуємо коржик, у центр викладаємо вишневу начинку, закриваємо другою половинкою. Обвалюємо в борошні та накриваємо кухлем або склянкою. Обертаємо без особливих зусиль, не відриваючи від робочої поверхні або дошки, щоб сирник був ідеальної форми. Повторюємо те саме з рештою тіста й начинки.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією або вершковим маслом, викладаємо на неї сирники. Смажимо спочатку з одного боку приблизно 5-6 хвилин, потім перевертаємо на іншу. Зверху викладаємо шматочки шоколаду, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/cook_enjoying

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу