Багато господинь, особливо у вихідні, люблять балувати своїх близьких оригінальними сніданками. І якщо ви вже робили солоні сирники з твердим сиром, цього разу приготуйте шоколадні з вишневою начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: кисломолочний сир (400 г), яйце (1 шт.), манна крупа (3 ст. л.), борошно (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), какао (2 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: вишня (200 г), крохмаль (1 ч. л.), вода (50 г), цукор або підсолоджувач (за смаком), шоколад (3 кубики).
Приготування:
Вишні промиваємо у проточній воді, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в невеликий сотейник, додаємо цукор, крохмаль і воду, проварюємо на слабкому вогні до тих пір, поки маса не загусне.
У мисці змішуємо сир, манну крупу, яйця, цукор та какао. Залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб манка набухла. Потім беремо невеликий шматочок сирної маси, формуємо коржик, у центр викладаємо вишневу начинку, закриваємо другою половинкою. Обвалюємо в борошні та накриваємо кухлем або склянкою. Обертаємо без особливих зусиль, не відриваючи від робочої поверхні або дошки, щоб сирник був ідеальної форми. Повторюємо те саме з рештою тіста й начинки.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією або вершковим маслом, викладаємо на неї сирники. Смажимо спочатку з одного боку приблизно 5-6 хвилин, потім перевертаємо на іншу. Зверху викладаємо шматочки шоколаду, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як швидко видалити кісточки із вишні.
- Читайте також на theLime, як приготувати на сніданок оригінальні кокосові сирники.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.