Лайм

Як приготувати ніжні шоколадні сирники з вишнею: смачний рецепт

Поекспериментуйте у вихідні

Багато господинь, особливо у вихідні, люблять балувати своїх близьких оригінальними сніданками. І якщо ви вже робили солоні сирники з твердим сиром, цього разу приготуйте шоколадні з вишневою начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: кисломолочний сир (400 г), яйце (1 шт.), манна крупа (3 ст. л.), борошно (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), какао (2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: вишня (200 г), крохмаль (1 ч. л.), вода (50 г), цукор або підсолоджувач (за смаком), шоколад (3 кубики).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вишні промиваємо у проточній воді, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в невеликий сотейник, додаємо цукор, крохмаль і воду, проварюємо на слабкому вогні до тих пір, поки маса не загусне.

У мисці змішуємо сир, манну крупу, яйця, цукор та какао. Залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб манка набухла. Потім беремо невеликий шматочок сирної маси, формуємо коржик, у центр викладаємо вишневу начинку, закриваємо другою половинкою. Обвалюємо в борошні та накриваємо кухлем або склянкою. Обертаємо без особливих зусиль, не відриваючи від робочої поверхні або дошки, щоб сирник був ідеальної форми. Повторюємо те саме з рештою тіста й начинки.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією або вершковим маслом, викладаємо на неї сирники. Смажимо спочатку з одного боку приблизно 5-6 хвилин, потім перевертаємо на іншу. Зверху викладаємо шматочки шоколаду, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/cook_enjoying

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати