З вишні на зиму прийнято готувати не лише солодкі заготовки у вигляді варення, желе або компоту, але й неймовірно смачні соуси. Вишневий соус виходить пряним та ароматним, і доповнить будь-яку м'ясну страву. В ідеалі - качина ніжка або грудка плюс соус з вишні.
Інгредієнти: вишні без кісточок (2 л банки), сіль (2 ст.л.), цукор (16 ст.л.), суміш перців мелена (2 ч.л.), червоний мелений гострий перець (2 ч.л.), приправа каррі (60 г), часник (3-4 зубка), оцет 9% (2 ст.л.), вода (100 мл), крохмаль кукурудзяний (4 ст. л.).
Приготування:
Ягоди добре промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику та видаліть кісточки. За допомогою блендера зробіть з вишні однорідну масу.
Візьміть сотейник чи каструлю з товстим дном і перелийте вишневу суміш. Додайте сіль, цукор, спеції, пропущений через прес часник і влийте оцет. Поставте на вогонь і закип'ятіть. Варіть соус на слабкому вогні приблизно 30-35 хвилин, постійно помішуючи.
Крохмаль розведіть у 100 мл води та додайте до вишневого соусу. Уварюйте ще приблизно 5-10 хвилин, зніміть із плити.
Гарячий вишневий соус розлийте по стерилізованими банками і закатайте або герметично закрутіть гвинтовими кришками. Взимку подавайте соус до будь-якої м'ясної страви.
- Раніше ми розповідали, як заготувати на зиму вишню у власному соці.
- Читайте також, як правильно заморожувати вишню, щоб зберегти її смак та вітаміни до зими.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.