Лайм

Як приготувати з вишень пряний соус до м'яса: смачний рецепт на зиму

Встигніть приготувати, доки не закінчився сезон ягід

З вишні на зиму прийнято готувати не лише солодкі заготовки у вигляді варення, желе або компоту, але й неймовірно смачні соуси. Вишневий соус виходить пряним та ароматним, і доповнить будь-яку м'ясну страву. В ідеалі - качина ніжка або грудка плюс соус з вишні.

Інгредієнти: вишні без кісточок (2 л банки), сіль (2 ст.л.), цукор (16 ст.л.), суміш перців мелена (2 ч.л.), червоний мелений гострий перець (2 ч.л.), приправа каррі (60 г), часник (3-4 зубка), оцет 9% (2 ст.л.), вода (100 мл), крохмаль кукурудзяний (4 ст. л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Ягоди добре промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику та видаліть кісточки. За допомогою блендера зробіть з вишні однорідну масу.

Візьміть сотейник чи каструлю з товстим дном і перелийте вишневу суміш. Додайте сіль, цукор, спеції, пропущений через прес часник і влийте оцет. Поставте на вогонь і закип'ятіть. Варіть соус на слабкому вогні приблизно 30-35 хвилин, постійно помішуючи.

Крохмаль розведіть у 100 мл води та додайте до вишневого соусу. Уварюйте ще приблизно 5-10 хвилин, зніміть із плити.

Гарячий вишневий соус розлийте по стерилізованими банками і закатайте або герметично закрутіть гвинтовими кришками. Взимку подавайте соус до будь-якої м'ясної страви.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку