Лайм

Як заготовити на зиму вишню у власному соці: рецепт заготовки без стерилізації

Простіше не буває!

Щоб зберегти у вишні вітаміни, її можна заморозити чи приготувати у власному соці. Це універсальна заготовка, яка стане взимку паличкою-виручалочкою під час приготування українських вареників, тортів, пирогів чи вишневого киселю. Вишню у власному соці закривають у різний спосіб: з цукром та без, зі стерилізацією і без неї. theLime поділиться найпростішим варіантом.

Як приготувати вишні у власному соці без цукру та стерилізації

Завдяки тому, що вишня досить кисла та соковита ягода, то заготовка чудово простоїть і без цукру. Зберігати баночки з ягодами у власному соці потрібно на нижній полиці холодильника або в іншому холодному місці, наприклад погребі.

Фото: Pixabay

Інгредієнти: вишні.

Приготування:

Підготуйте ягоди. Для такого способу заготовки потрібні великі, стиглі, а головне соковиті вишні. Ягоди добре вимийте і передивіться, щоб не було зіпсованості та черв'ячків. Після цього видаліть кісточки. Робити це можна будь-яким звичним для вас способом, головне, щоб вишня не пом'ялася.

Візьміть каструлю з товстими стінами та дном, складіть у неї підготовлені ягоди. Поставте на невеликий вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Продовжуйте проварювати, доки вишні не пустять достатньо соку. Це триватиме приблизно 2-3 хвилини. Довго варити не потрібно, інакше ягоди втратять свій рубіновий колір та вітаміни.

Фото: Pixabay

Банки для заготовки добре вимийте та простерилізуйте, проваріть кришки в окропі 10 хвилин. Киплячі ягоди перекладіть у скляну тару і відразу закатайте або герметично закрутіть гвинтовими кришками.

Поставте вишні у власному соці догори дном, укутайте ковдрою та залиште в такому положенні до повного охолодження. Остиглі банки поставте в холодильник чи погреб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги