Щоб зберегти у вишні вітаміни, її можна заморозити чи приготувати у власному соці. Це універсальна заготовка, яка стане взимку паличкою-виручалочкою під час приготування українських вареників, тортів, пирогів чи вишневого киселю. Вишню у власному соці закривають у різний спосіб: з цукром та без, зі стерилізацією і без неї. theLime поділиться найпростішим варіантом.
Як приготувати вишні у власному соці без цукру та стерилізації
Завдяки тому, що вишня досить кисла та соковита ягода, то заготовка чудово простоїть і без цукру. Зберігати баночки з ягодами у власному соці потрібно на нижній полиці холодильника або в іншому холодному місці, наприклад погребі.
Інгредієнти: вишні.
Приготування:
Підготуйте ягоди. Для такого способу заготовки потрібні великі, стиглі, а головне соковиті вишні. Ягоди добре вимийте і передивіться, щоб не було зіпсованості та черв'ячків. Після цього видаліть кісточки. Робити це можна будь-яким звичним для вас способом, головне, щоб вишня не пом'ялася.
Візьміть каструлю з товстими стінами та дном, складіть у неї підготовлені ягоди. Поставте на невеликий вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Продовжуйте проварювати, доки вишні не пустять достатньо соку. Це триватиме приблизно 2-3 хвилини. Довго варити не потрібно, інакше ягоди втратять свій рубіновий колір та вітаміни.
Банки для заготовки добре вимийте та простерилізуйте, проваріть кришки в окропі 10 хвилин. Киплячі ягоди перекладіть у скляну тару і відразу закатайте або герметично закрутіть гвинтовими кришками.
Поставте вишні у власному соці догори дном, укутайте ковдрою та залиште в такому положенні до повного охолодження. Остиглі банки поставте в холодильник чи погреб.
- Раніше ми розповідали, як зробити густе варення із черешні без кісточок на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити смачне вишневе варення з желатином .
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.