У розпал літа багато українських господинь намагаються заготовити консервацію на зиму, яка урізноманітнить раціон та полегшить приготування страв. Робити це під час повномасштабної війни з РФ особливо важливо, адже ризик продовольчої кризи залишається високим.
Якщо ви вже визначилися з рецептом солоних огірків і закрили кабачкову ікру, пропонуємо придивитися до борщової заправки з вареного буряка та солодкого перцю. Рецептом поділилася в Instagram кулінарка Юлія Симончук із Луцька. Така заготовка підійде не тільки для борщу: її можна їсти як салат.
Інгредієнти на 4 літри заправки для борщу: 3 кг вареного буряка, 1 кг солодкого болгарського перцю, 5 цибулин середнього розміру, 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 1 склянка води, 1,5 ст.л. солі.
Приготування борщової заправки:
Буряк очистити від бадилля, вимити і відварити. Дочекатися остигання і натерти на великій тертці.
Болгарський перець очистити від насіння, цибулю – від лушпиння. Подрібнити овочі і викласти в каструлю до натертих буряків.
В окремій ємності змішати олію, оцет, воду, сіль і цукор, після чого залити овочеву суміш для борщової заправки.
Каструлю поставити на середній вогонь та варити протягом 25-30 хвилин, помішуючи після закипання.
Розкласти борщову заправку до стерилізованих банок. Щоб скло не тріснуло через високу температуру, помістіть у банку ложку. Закатайте овочеву консерву стерилізованими кришками, дочекайтеся охолодження і поставте у прохолодне місце для зберігання.
- Читайте також, як закрити на зиму зелені помідори з часником та перцем.
- Раніше ми ділилися рецептом пікантних маринованих огірків з оливками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.