Лайм

Як приготувати кабачки в томаті на зиму: класичний рецепт ікри

Закрийте на зиму кілька баночок

Багато господинь вирішили в цьому році спробувати закрити різні заготовки на зиму. Тим паче, що в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже робили кабачкову ікру з майонезом, цього разу приготуйте її у томатній пасті. theLime підібрав для вас класичний рецепт.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), морква (230 г), цибуля (200 г), рослинна олія (100 мл), оцет (20 мл), томатна паста (90 г), сіль (5 г), цукор (10 г), часник (2 зубчики), перець чорний мелений (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки – для кабачкової ікри знадобиться 4 банки по 250 мл або 2 по 500 мл. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Стерилізувати їх найзручніше в мікрохвильовій печі: наливаємо в кожну трохи води і включаємо найбільшу потужність. Чекаємо 5-7 хвилин, потім акуратно дістаємо. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо приблизно 5-10 хвилин у каструлі з водою.

Кабачки та моркву промиваємо під проточною водою, чистимо. Якщо кабачки молоді – їх можна не чистити. Нарізаємо довільними шматочками.

Часник та цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин. Вона має стати м'якою та прозорою. Перекладаємо цибулю на тарілку, а сковороду повертаємо на плиту.

Доливаємо в неї трохи олії та викладаємо моркву. Обсмажуємо також приблизно 10 хвилин, не забуваючи помішувати. Перекладаємо її на іншу тарілку.

Сковороду знову повертаємо на вогонь, додаємо олію, що залишилася, перекладаємо в неї кабачки. Обсмажуємо їх також 10 хвилин, потім знімаємо з плити.

Потім ставимо на вогонь каструлю з товстим дном (ідеально підійде казан), викладаємо всі обсмажені овочі та тушкуємо їх разом приблизно 10 хвилин на слабкому або середньому вогні. Овочі мають стати досить м'якими.

Подрібнюємо їх у пюре за допомогою блендера, потім знову повертаємо каструлю на вогонь і чекаємо, доки маса закипить. Потім на мінімальному вогні та під закритою кришкою тушкуємо приблизно 7-8 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо часник, томатну пасту, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо та пробуємо на смак, за бажанням додаємо ще сіль, цукор та чорний перець.

Тушкуємо на слабкому вогні ще приблизно 7-8 хвилин, потім вливаємо оцет, чекаємо ще 1 хвилину і знімаємо з вогню.

Розливаємо кабачкову ікру в стерильні банки, закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо їх ковдрою і залишаємо приблизно на добу, доки вони не охолонуть у такому вигляді. Потім прибираємо у темне та прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні