Лайм

Як закрити на зиму пікантні огірочки з оливками: смачний рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Для багатьох господинь літо - це гаряча пора, адже потрібно встигнути заморозити ягоди на зиму, а також замаринувати овочі та закрити салати. А в умовах війни та продовольчої кризи такі заготовки допоможуть суттєво знизити витрати у холодну пору року. І якщо ви вже закрили огірки без оцту та мариновані з гірчицею, цього разу спробуйте зробити пікантно-солодкі з оливками. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для сольового розчину: вода (9 склянок), сіль (0,5 кг).

Інгредієнти на 4 банки по 1 л: огірки (2 кг), болгарський перець (1 шт.), морква (2 шт.), цибуля (1-2 шт.), оливки без кісточок (1 банка), запашний перець горошком (10-12 шт.), лавровий лист (2-3 шт.).

Інгредієнти для маринаду: вода (4 склянки), цукор (720 г), оцет 9% (2 склянки).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку приготуємо сольовий розчин: беремо велику каструлю, наливаємо в неї 9 склянок води і висипаємо 2 склянки солі, перемішуємо, щоб вона розчинилася. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Чекаємо, поки розчин охолоне.

Огірки промиваємо у проточній воді, зрізаємо з них кінчики. Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями. Болгарський перець споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки, потім нарізаємо середніми смужками. Моркву чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими брусочками.

Охолодженим сольовим розчином заливаємо всі овочі та залишаємо у такому вигляді приблизно на 2 години.

Через зазначений проміжок часу зливаємо воду із сіллю, огірки відкидаємо на друшляк, щоб витікла вся вода.

Банки попередньо промиваємо з харчовою содою та витираємо насухо. У кожну викладаємо кілька горошин душистого перцю та шматочок лаврового листа, потім огірки, між ними моркву та цибулю, а зверху – болгарський перець. Відкриваємо баночку консервованих оливок, зливаємо з них маринад і розкладаємо у кожну банку з огірками.

Тепер займемося приготуванням маринаду. У каструлю відміряємо 4 склянки води та стільки ж цукру. Ставимо на плиту, підігріваємо на слабкому вогні та перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Коли він закипить, відразу вливаємо оцет і знімаємо з вогню.

Заливаємо овочі в банках маринадом до самого верху і накриваємо кришками, але не закочуємо.

Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої потрібно покласти рушник. У неї викладаємо банки, заливаємо їх по плічка водою і стерилізуємо приблизно 7-8 хвилин. Потім акуратно дістаємо та закочуємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо махровим рушником або ковдрою. Чекаємо, поки заготовки повністю охолонуть при кімнатній температурі, а потім прибираємо їх у льох чи будь-яке інше темне та прохолодне місце.

Такі огірки виходять із пікантно-солодким смаком. Взимку відкриваємо баночку та насолоджуємося незвичним смаком.

Фото: скріншот із youtube.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто

Аджика без варіння з аспірином — "сирий" спосіб на зиму

Сира аджика з аспірином без варіння - варіант улюбленого соусу, який зберігає колір і користь продуктів

Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак

Експерти розповіли, як відбілити шви на плитці у ванній і кухні - є простий лайфхак, який допоможе без фарбування