Для багатьох господинь літо - це гаряча пора, адже потрібно встигнути заморозити ягоди на зиму, а також замаринувати овочі та закрити салати. А в умовах війни та продовольчої кризи такі заготовки допоможуть суттєво знизити витрати у холодну пору року. І якщо ви вже закрили огірки без оцту та мариновані з гірчицею, цього разу спробуйте зробити пікантно-солодкі з оливками. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для сольового розчину: вода (9 склянок), сіль (0,5 кг).
Інгредієнти на 4 банки по 1 л: огірки (2 кг), болгарський перець (1 шт.), морква (2 шт.), цибуля (1-2 шт.), оливки без кісточок (1 банка), запашний перець горошком (10-12 шт.), лавровий лист (2-3 шт.).
Інгредієнти для маринаду: вода (4 склянки), цукор (720 г), оцет 9% (2 склянки).
Приготування:
Спочатку приготуємо сольовий розчин: беремо велику каструлю, наливаємо в неї 9 склянок води і висипаємо 2 склянки солі, перемішуємо, щоб вона розчинилася. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Чекаємо, поки розчин охолоне.
Огірки промиваємо у проточній воді, зрізаємо з них кінчики. Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями. Болгарський перець споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки, потім нарізаємо середніми смужками. Моркву чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими брусочками.
Охолодженим сольовим розчином заливаємо всі овочі та залишаємо у такому вигляді приблизно на 2 години.
Через зазначений проміжок часу зливаємо воду із сіллю, огірки відкидаємо на друшляк, щоб витікла вся вода.
Банки попередньо промиваємо з харчовою содою та витираємо насухо. У кожну викладаємо кілька горошин душистого перцю та шматочок лаврового листа, потім огірки, між ними моркву та цибулю, а зверху – болгарський перець. Відкриваємо баночку консервованих оливок, зливаємо з них маринад і розкладаємо у кожну банку з огірками.
Тепер займемося приготуванням маринаду. У каструлю відміряємо 4 склянки води та стільки ж цукру. Ставимо на плиту, підігріваємо на слабкому вогні та перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Коли він закипить, відразу вливаємо оцет і знімаємо з вогню.
Заливаємо овочі в банках маринадом до самого верху і накриваємо кришками, але не закочуємо.
Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої потрібно покласти рушник. У неї викладаємо банки, заливаємо їх по плічка водою і стерилізуємо приблизно 7-8 хвилин. Потім акуратно дістаємо та закочуємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо махровим рушником або ковдрою. Чекаємо, поки заготовки повністю охолонуть при кімнатній температурі, а потім прибираємо їх у льох чи будь-яке інше темне та прохолодне місце.
Такі огірки виходять із пікантно-солодким смаком. Взимку відкриваємо баночку та насолоджуємося незвичним смаком.
- Раніше ми розповіли, як закрити хрусткі квашені огірки на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму Ніжинський салат з огірків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.