У кожного з нас є страва, смак якої асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, у інших – соковиті та хрусткі чебуреки, а у когось – біляші. І якщо ви хочете оживити ці спогади, саме час приготувати таку страву на дозвіллі. theLime підібрав для вас ідеальний рецепт тіста для біляшів.
Інгредієнти для опари: молоко або вода (0,5 склянки), цукор (1 ст. л.), пресовані дріжджі (30 г) або сухі дріжджі (10 г), борошно (1 ст. л.).
Інгредієнти для тіста: опара, вода (1 склянка), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (3 склянки).
Інгредієнти для начинки: м'ясо (500 г), цибуля (1 шт.), сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Спочатку необхідно приготувати опару: злегка підігріваємо 0,5 склянки води або молока, додаємо трохи борошна та цукру, а також розламуємо руками пресовані дріжджі або додаємо сухі. Перемішуємо та залишаємо у теплому місці без протягів на хвилин 30.
Через зазначений проміжок часу до опари, що підійшла, додаємо борошно, сіль, воду і рослинну олію. Замішуємо тісто - не хвилюйтеся, якщо воно вийде досить рідким. Залишаємо в теплі ще на 30 хвилин.
Для фаршу необхідно пропустити через м'ясорубку шматочки м'яса разом із очищеною цибулею. Потім солимо і перчимо фарш, а також вимішуємо руками до однорідності.
Тісто розділяємо руками, змащеними олією, на рівні шматочки. З кожного формуємо круглий коржик, у центр викладаємо трохи фаршу, потім з'єднуємо краї. Біляші можна зробити як із дірочкою посередині, так і повністю закриті. Повторюємо те саме з рештою тіста та начинкою.
Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинної олії. Обсмажуємо біляші спочатку з одного боку, потім з іншого до рум'яної скоринки. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайвий жир.
Подаємо апетитні біляші до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиті біляші у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити апетитні чебуреки з кабачка.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.