Лайм

Як приготувати тертий пиріг із яблуками: простий рецепт як у дитинстві

Порадуйте близьких апетитним десертом

Чимало господинь не полюбляють пекти, тому що вважають, що це дуже складний та тривалий процес. Звичайно, якщо це класичний торт Наполеон, то вам знадобляться особливі навички та багато часу. theLime пропонує вам спочатку спробувати приготувати тертий пиріг, рецепт якого простіше простого.

Інгредієнти для тіста: вершкове масло або маргарин (200 г), цукор (150 г), ванільний цукор (10 г), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), борошно (450 г), розпушувач (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (1 кг), лимонний сік (0,5 шт.), цукор (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло або маргарин виставляємо заздалегідь з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.

Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо, вирізаємо насіннєву коробку і тремо на терці. Додаємо в них цукор та сік половинки лимона. Викладаємо на сковороду і тушкуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин, доки не випарується вся рідина.

Збиваємо міксером або вінчиком м'яке масло з цукром, ванільним цукром та сіллю. По одному додаємо яйця і продовжуємо збивати.

Борошно з розпушувачем просіюємо через сито. Додаємо їх до решти інгредієнтів, замішуємо м'яке тісто. Одну третину тіста кладемо в морозилку, решту - у холодильник приблизно на 1-1,5 години.

На пергаменті розгкачуємо більшу частину тіста. Викладаємо його на деко для випічки. Слідом розподіляємо яблучну начинку, зверху тремо на терці та розрівнюємо другу частину тіста.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко з тертим пирогом і випікаємо близько 40 хвилин - до утворення золотавої скоринки. Потім виймаємо і чекаємо, поки він охолоне.

Подаємо апетитний пиріг, порізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживлювати помідори, перець і баклажани у червні: найкращі добрива

У червні помідори, перець та баклажани потрібно підживити мінеральними добривами – як розводити і використовувати кальцій, магній, бор

Що робити на городі в червні: корисні поради для збільшення врожаю

У червні город потребує неабиякого догляду. Агрономи мають боротися зі шкідниками, удобрювати землю, поливати рослини, аби зібрати хороший урожай

Як приготувати пухкий пиріг з яблуками і полуницею: простий рецепт

Легкий рецепт пирога з яблуками та ягодами точно вас здивує. Він готується просто та швидко