Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили яблучні вафлі на сніданок, цього разу приготуйте солоні бельгійські з твердим сиром і зеленню. theLime ділиться простим рецептом для електровафельниці.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), сметана 20% (150 г), твердий сир (100 г), борошно (160 г), сіль (за смаком), розпушувач (1 упаковка), вершкове масло (30 г), часник (1-2 зубчики), зелень петрушки (5-10 г).
Приготування:
Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Твердий сир тремо на великій тертці. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або тремо на дрібній тертці.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. У мікрохвильовці вибираємо режим "Розморозка" і включаємо її 2-3 рази по 10 секунд.
У глибокій мисці збиваємо яйця із сіллю – це найкраще зробити міксером для отримання пишної піни. Потім додаємо сметану та розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Потім вводимо в тісто натертий сир, подрібнену зелень і часник.
В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем, перемішуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Повинно вийде густе та тягуче тісто.
Розігріваємо електровафельницю до 200°С. Викладаємо невелику кількість тіста на середину кожної панелі та накриваємо кришкою. Готуємо на середній потужності приблизно 3-4 хвилин, поки вафлі не стануть рум'яними та хрусткими. За бажанням їх можна перевернути - щоб вони підрум'янилися і з іншого боку (близько 1-2 хвилин).
Викладаємо першу порцію вафель на тарілку і проробляємо те саме з рештою тіста.
Подаємо солоні бельгійські вафлі відразу ж до столу зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні трубочки із білковим кремом.
- Читайте також на theLime, як зробити хрусткі бельгійські вафлі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.