Лайм

Як приготувати солоні бельгійські вафлі з твердим сиром: рецепт для вафельниці

Урізноманітніть меню своєї родини

Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили яблучні вафлі на сніданок, цього разу приготуйте солоні бельгійські з твердим сиром і зеленню. theLime ділиться простим рецептом для електровафельниці.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), сметана 20% (150 г), твердий сир (100 г), борошно (160 г), сіль (за смаком), розпушувач (1 упаковка), вершкове масло (30 г), часник (1-2 зубчики), зелень петрушки (5-10 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Твердий сир тремо на великій тертці. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або тремо на дрібній тертці.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. У мікрохвильовці вибираємо режим "Розморозка" і включаємо її 2-3 рази по 10 секунд.

У глибокій мисці збиваємо яйця із сіллю – це найкраще зробити міксером для отримання пишної піни. Потім додаємо сметану та розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Потім вводимо в тісто натертий сир, подрібнену зелень і часник.

В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем, перемішуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Повинно вийде густе та тягуче тісто.

Розігріваємо електровафельницю до 200°С. Викладаємо невелику кількість тіста на середину кожної панелі та накриваємо кришкою. Готуємо на середній потужності приблизно 3-4 хвилин, поки вафлі не стануть рум'яними та хрусткими. За бажанням їх можна перевернути - щоб вони підрум'янилися і з іншого боку (близько 1-2 хвилин).

Викладаємо першу порцію вафель на тарілку і проробляємо те саме з рештою тіста.

Подаємо солоні бельгійські вафлі відразу ж до столу зі сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників