Лайм

Як приготувати хрумкі бельгійські вафлі: простий рецепт в електровафельниці

Порадуйте свою сім'ю

Багато господинь, незважаючи на війну, намагаються балувати свою сім'ю домашньою випічкою та незвичними сніданками. І якщо ви вже робили фруктові панкейки на кефірі, цього разу урізноманітніть своє меню хрумкими бельгійськими вафлями. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (150 г), вершкове масло (180 г), молоко (200 мл), розпушувач (1,5 ч. л.), борошно (300 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. В окремий посуд просіюємо борошно разом із розпушувачем через сито.

У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо за допомогою міксера або вручну вінчиком. Потім додаємо до них розтоплене вершкове масло, знову перемішуємо. Вводимо молоко і поступово додаємо просіяне борошно. Знову збиваємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. По консистенції має вийти досить густе тісто.

Розігріваємо електровафельницю до 200°С. Змащувати олією чи вершковим маслом її панелі не потрібно, тому що в цьому рецепті достатньо масла, і тісто не повинно пригоріти.

Виливаємо невелику кількість тіста на середину кожної панелі та закриваємо кришку. Готуємо на середній потужності спочатку близько 2-3 хвилин, поки вафлі не стануть рум'яними та хрусткими. За бажанням можна перевернути їх - так вафлі випікаються під однаковим тиском і більш рівномірно. Знову накриваємо кришкою та чекаємо 1-2 хвилини.

Викладаємо першу порцію вафель на тарілку і проробляємо те саме з рештою тіста.

Подаємо апетитні бельгійські вафлі з медом, джемом, Нутеллою або ягодами.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні