Багато господинь, незважаючи на війну, намагаються балувати свою сім'ю домашньою випічкою та незвичними сніданками. І якщо ви вже робили фруктові панкейки на кефірі, цього разу урізноманітніть своє меню хрумкими бельгійськими вафлями. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (150 г), вершкове масло (180 г), молоко (200 мл), розпушувач (1,5 ч. л.), борошно (300 г).
Приготування:
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. В окремий посуд просіюємо борошно разом із розпушувачем через сито.
У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо за допомогою міксера або вручну вінчиком. Потім додаємо до них розтоплене вершкове масло, знову перемішуємо. Вводимо молоко і поступово додаємо просіяне борошно. Знову збиваємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. По консистенції має вийти досить густе тісто.
Розігріваємо електровафельницю до 200°С. Змащувати олією чи вершковим маслом її панелі не потрібно, тому що в цьому рецепті достатньо масла, і тісто не повинно пригоріти.
Виливаємо невелику кількість тіста на середину кожної панелі та закриваємо кришку. Готуємо на середній потужності спочатку близько 2-3 хвилин, поки вафлі не стануть рум'яними та хрусткими. За бажанням можна перевернути їх - так вафлі випікаються під однаковим тиском і більш рівномірно. Знову накриваємо кришкою та чекаємо 1-2 хвилини.
Викладаємо першу порцію вафель на тарілку і проробляємо те саме з рештою тіста.
Подаємо апетитні бельгійські вафлі з медом, джемом, Нутеллою або ягодами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні яблучні вафлі на сніданок.
- Читайте також на theLime, як зробити ванільні кекси з шоколадом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.