Лайм

Як приготувати ніжні яблучні вафлі на сніданок: простий рецепт

Зробіть таку страву, щоб порадувати рідних

Кожна господиня намагається готувати для своєї родини смачні та різноманітні страви. І якщо ви вже експериментували з сирними вафлями, цього разу зробіть яблучні, які стануть чудовою альтернативою звичному сніданку. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: молоко або кефір (230 мл), яйця (3 шт.), сіль (щіпка), цукор (2 ст. л.), вершкове масло (50 г), розпушувач (1 ч. л.), яблуко (1-2 шт.), пшеничне борошно (250 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування таких вафель вершкове масло заздалегідь розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані та даємо йому охолонути за кімнатної температури.

Яйця акуратно поділяємо на білки та жовтки. У білки додаємо щіпку солі, а в жовтки – цукор.

Потім беремо міксер та збиваємо білки до утворення пишної білої маси.

Жовтки з цукром також збиваємо в окремій ємності міксером - доти, доки вони не побіліють. Потім вливаємо в них молоко або кефір кімнатної температури і просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Додаємо розтоплене вершкове масло і все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки. Тремо їх на середній терці та додаємо в ємність із тістом. Наприкінці вводимо збиті білки і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою знизу вгору.

Розігріваємо електровафельницю, змащуємо її маслом чи олією і викладаємо в кожну комірку по 1-2 ст. л. яблучного тіста. Закриваємо і випікаємо вафлі приблизно 5-7 хвилин - до утворення гарної золотавої скориночки.

Перекладаємо вафлі на тарілку і чекаємо, доки вони охолонуть. Подаємо на сніданок із медом, згущеним молоком або джемом, а також фруктами та ягодами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень