Кожна господиня намагається готувати для своєї родини смачні та різноманітні страви. І якщо ви вже експериментували з сирними вафлями, цього разу зробіть яблучні, які стануть чудовою альтернативою звичному сніданку. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: молоко або кефір (230 мл), яйця (3 шт.), сіль (щіпка), цукор (2 ст. л.), вершкове масло (50 г), розпушувач (1 ч. л.), яблуко (1-2 шт.), пшеничне борошно (250 г).
Приготування:
Для приготування таких вафель вершкове масло заздалегідь розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані та даємо йому охолонути за кімнатної температури.
Яйця акуратно поділяємо на білки та жовтки. У білки додаємо щіпку солі, а в жовтки – цукор.
Потім беремо міксер та збиваємо білки до утворення пишної білої маси.
Жовтки з цукром також збиваємо в окремій ємності міксером - доти, доки вони не побіліють. Потім вливаємо в них молоко або кефір кімнатної температури і просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Додаємо розтоплене вершкове масло і все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки. Тремо їх на середній терці та додаємо в ємність із тістом. Наприкінці вводимо збиті білки і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою знизу вгору.
Розігріваємо електровафельницю, змащуємо її маслом чи олією і викладаємо в кожну комірку по 1-2 ст. л. яблучного тіста. Закриваємо і випікаємо вафлі приблизно 5-7 хвилин - до утворення гарної золотавої скориночки.
Перекладаємо вафлі на тарілку і чекаємо, доки вони охолонуть. Подаємо на сніданок із медом, згущеним молоком або джемом, а також фруктами та ягодами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні бельгійські вафлі без вафельниці.
- Читайте також на theLime, як зробити хрусткі картопляні вафлі із зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.