Лайм

Як приготувати наваристий гороховий суп з копченими ковбасками: простий рецепт

Такий суп чудово доповнить літнє меню

Під час війни кожна господиня намагається стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому кілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили суп із фрикадельками з курячого фаршу, цього разу приготуйте в мультиварці гороховий суп із копченими ковбасками. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: горох (300 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), картопля (1 шт.), лавровий лист (2 шт.), копчені сардельки або ковбаски (3 шт.), сіль (1 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.).

Фото: instagram.com/chef_andre_channel

Приготування:

Горох ретельно промиваємо у проточній воді та замочуємо у холодній на кілька годин (мінімум – 4), а краще на всю ніч.

Всі овочі споліскуємо у воді. Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо середнім кубиком.

Цибулю чистимо і ріжемо досить дрібно, а моркву тремо на тертці. Сардельки чи ковбаски також подрібнюємо ножем.

Викладаємо всі інгредієнти в мультиварку, заливаємо їх водою, додаємо сіль та перець за смаком, включаємо режим "Суп". Виставляємо час – 30-40 хвилин, закриваємо кришку та чекаємо. Через зазначений проміжок часу гороховий суп буде готовий.

Розливаємо суп у порційні тарілки та подаємо до столу. Також можна посипати зверху дрібно нарізаною зеленню чи сухариками.

Фото: instagram.com/chef_andre_channel

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати