Під час війни кожна господиня намагається стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому кілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили суп із фрикадельками з курячого фаршу, цього разу приготуйте в мультиварці гороховий суп із копченими ковбасками. theLime підібрав перевірений рецепт.
Інгредієнти: горох (300 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), картопля (1 шт.), лавровий лист (2 шт.), копчені сардельки або ковбаски (3 шт.), сіль (1 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.).
Приготування:
Горох ретельно промиваємо у проточній воді та замочуємо у холодній на кілька годин (мінімум – 4), а краще на всю ніч.
Всі овочі споліскуємо у воді. Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо середнім кубиком.
Цибулю чистимо і ріжемо досить дрібно, а моркву тремо на тертці. Сардельки чи ковбаски також подрібнюємо ножем.
Викладаємо всі інгредієнти в мультиварку, заливаємо їх водою, додаємо сіль та перець за смаком, включаємо режим "Суп". Виставляємо час – 30-40 хвилин, закриваємо кришку та чекаємо. Через зазначений проміжок часу гороховий суп буде готовий.
Розливаємо суп у порційні тарілки та подаємо до столу. Також можна посипати зверху дрібно нарізаною зеленню чи сухариками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати грибний суп із плавленим сиром.
- Читайте також на theLime, як зварити курячий суп з галушками з манки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.