Лайм

Як приготувати пряний паштет із кабачків: простий рецепт з морквою та цибулею

Чудова альтернатива важким м'ясним паштетам

Сезон кабачків у розпалі, отже страви з кабачків присутні у раціоні кожної сім'ї. Якщо не знаєте, чим урізноманітнити кабачкове меню – приготуйте кабачкову запіканку або паштет із кабачків. Щоб порадувати домочадців цікавою стравою, вам не потрібно довго стояти біля плити, адже для приготування знадобиться духовка.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), часник (3 зубки), олія (4 ст.л.), панірувальні сухарі (3/4 склянки), манна крупа (5 ст.л.), подрібнений кріп (4 ст.л.), яйця (3 шт.), сіль, перець (за смаком), солодка паприка (1 ч.л.), куркума (1 ч.л.), сушений базилік (1 ч.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Кабачки промийте під проточною водою і просушіть на паперовому рушнику. Натріть на грубій тертці, додайте 1,5 ложки солі, перемішайте та залиште на півгодини.

Цибулину очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Очищену моркву теж подрібніть за допомогою тертки. Часник пропустіть через прес.

З кабачків злийте сік, що виділився, і добре відіжміть руками. Змішайте з тертою цибулею, морквою та часником. Додайте до овочевої маси панірувальні сухарі, манку, кріп та олію. Вбийте яйця та добре перемішайте. Посоліть, поперчіть та висипте всі спеції. Знову перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися між собою.

Візьміть форму для запікання, застеліть пергаментним папером і перекладіть готову суміш. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину-півтори. Охолоджений паштет наріжте невеликими скибочками і подавайте до столу. Смачно зі свіжим хлібцем.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні