Лайм

Як приготувати пряний паштет із кабачків: простий рецепт з морквою та цибулею

Чудова альтернатива важким м'ясним паштетам

Сезон кабачків у розпалі, отже страви з кабачків присутні у раціоні кожної сім'ї. Якщо не знаєте, чим урізноманітнити кабачкове меню – приготуйте кабачкову запіканку або паштет із кабачків. Щоб порадувати домочадців цікавою стравою, вам не потрібно довго стояти біля плити, адже для приготування знадобиться духовка.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), часник (3 зубки), олія (4 ст.л.), панірувальні сухарі (3/4 склянки), манна крупа (5 ст.л.), подрібнений кріп (4 ст.л.), яйця (3 шт.), сіль, перець (за смаком), солодка паприка (1 ч.л.), куркума (1 ч.л.), сушений базилік (1 ч.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Кабачки промийте під проточною водою і просушіть на паперовому рушнику. Натріть на грубій тертці, додайте 1,5 ложки солі, перемішайте та залиште на півгодини.

Цибулину очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Очищену моркву теж подрібніть за допомогою тертки. Часник пропустіть через прес.

З кабачків злийте сік, що виділився, і добре відіжміть руками. Змішайте з тертою цибулею, морквою та часником. Додайте до овочевої маси панірувальні сухарі, манку, кріп та олію. Вбийте яйця та добре перемішайте. Посоліть, поперчіть та висипте всі спеції. Знову перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися між собою.

Візьміть форму для запікання, застеліть пергаментним папером і перекладіть готову суміш. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину-півтори. Охолоджений паштет наріжте невеликими скибочками і подавайте до столу. Смачно зі свіжим хлібцем.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати