Сезон кабачків у розпалі, отже страви з кабачків присутні у раціоні кожної сім'ї. Якщо не знаєте, чим урізноманітнити кабачкове меню – приготуйте кабачкову запіканку або паштет із кабачків. Щоб порадувати домочадців цікавою стравою, вам не потрібно довго стояти біля плити, адже для приготування знадобиться духовка.
Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), часник (3 зубки), олія (4 ст.л.), панірувальні сухарі (3/4 склянки), манна крупа (5 ст.л.), подрібнений кріп (4 ст.л.), яйця (3 шт.), сіль, перець (за смаком), солодка паприка (1 ч.л.), куркума (1 ч.л.), сушений базилік (1 ч.л.).
Приготування:
Кабачки промийте під проточною водою і просушіть на паперовому рушнику. Натріть на грубій тертці, додайте 1,5 ложки солі, перемішайте та залиште на півгодини.
Цибулину очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Очищену моркву теж подрібніть за допомогою тертки. Часник пропустіть через прес.
З кабачків злийте сік, що виділився, і добре відіжміть руками. Змішайте з тертою цибулею, морквою та часником. Додайте до овочевої маси панірувальні сухарі, манку, кріп та олію. Вбийте яйця та добре перемішайте. Посоліть, поперчіть та висипте всі спеції. Знову перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися між собою.
Візьміть форму для запікання, застеліть пергаментним папером і перекладіть готову суміш. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину-півтори. Охолоджений паштет наріжте невеликими скибочками і подавайте до столу. Смачно зі свіжим хлібцем.
- Раніше ми розповіли, як зробити кабачкові нагетси в хрусткій скоринці.
- Читайте також на theLime, як приготувати апетитні та пишні млинці з кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.