Лайм

Як приготувати кабачкову запіканку з фаршем і твердим сиром: простий рецепт

Зробіть таку страву на обід чи вечерю

Сезон кабачків у самому розпалі. А це означає, що багато господинь вже встигли замаринувати на зиму кабачки як ананаси, закрити салат Тещин язик або побалувати своїх рідних крем-супом з цього овочу. theLime ділиться з вами рецептом кабачкової запіканки з курячим фаршем.

Інгредієнти: кабачки (700-750 г), курячий фарш (500 г), яйця (2 шт.), цибуля (1 шт.), солодкий перець (0,5 шт.), твердий сир (60 г), кріп (3-5 гілочок), сметана (2 ст. л.), рослинна олія (2 ч. л.), сухий часник (1 ч. л.), суміш перців (0,5 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.), сіль (1 ч. л. з гіркою + 0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої страви необхідно заздалегідь підготувати фарш. Можна купити готовий магазинний або зробити його самостійно. Для цього куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо хрящі та зайвий жир. Ріжемо на середні шматочки та пропускаємо їх через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо і дрібно ріжемо або пропускаємо через м'ясорубку разом із м'ясом.

Потім додаємо у фарш 0,5 ч. л. солі, суміш перців, чорний перець, сухий часник, цибулю і перемішуємо.

Всі овочі та зелень промиваємо під проточною водою, кабачки тремо на великій тертці, додаємо 1 ч. л. солі. Залишаємо в такому вигляді приблизно на 10-15 хвилин. Через зазначений проміжок часу кабачки віджимаємо руками, щоб вийшов зайвий сік, потім зливаємо його.

Кріп споліскуємо і викладаємо підсушитись на паперові рушники. Потім нарізаємо його дрібно, а болгарський перець – кубиком.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

У великій мисці з'єднуємо кабачки, фарш, кріп, солодкий перець, розбиваємо сюди ж яйця. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Форму для випікання змащуємо рослинною олією, викладаємо в неї отриману масу. Зверху змащуємо сметаною. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім посипаємо натертим сиром та відправляємо ще на 10 хвилин.

Дістаємо, чекаємо, доки запіканка трохи охолоне, і подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні