Лайм

Готуємо апетитні та пухкі млинці з кабачків: рецепт на кефірі

Зробіть таку страву на обід чи вечерю

Літо – найкращий час, щоб додати до свого раціону багато сезонних овочів. І якщо ви вже робили рататуй з кабачків з м'ясом, ситні кабачкові оладки або човники з фаршем, цього разу приготуйте пишні млинці з цього овочу. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: кабачки (450 г без шкірки), кефір (300 мл), яйця (4 шт.), борошно (350 г), рослинна олія (1 ст. л.), кріп або петрушка (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), розпушувач (1,5 ч. л.), вершкове масло для змащування (50 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою. Якщо вони вже досить зрілі, зрізаємо з них шкірку і вирізаємо насіння. Тремо м'якоть на дрібній тертці, а потім віджимаємо сік, що виділився.

Зелень, наприклад, кріп та петрушку, промиваємо у проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем.

В окремому посуді збиваємо яйця за допомогою виделки чи вінчика.

Змішуємо кабачкову м'якоть з яйцями, зеленню, додаємо кефір, рослинну олію, нарізану зелень і сіль за смаком. Ретельно перемішуємо до однорідності. Потім невеликими порціями просіюємо борошно з розпушувачем. Даємо постояти кабачковому тісту приблизно 20-30 хвилин.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією чи вершковим маслом. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо по поверхні – ці млинці повинні вийти не дуже тонкими. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки і тримаємо з іншого боку близько хвилини. Перекладаємо готовий кабачковий млинець на тарілку і смажимо решту. Кожен змащуємо вершковим маслом.

Подаємо млинці з кабачка зі сметаною або будь-яким іншим соусом і насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/svitlana.kulish.bondarenko

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Китайський Новий рік: коли зустрічають і головні традиції свята

Китайський Новий рік, відомий також як Свято Весни, 2025 році розпочнеться 29 січня і триватиме до 16 лютого

Як зробити найкращий ґрунт для розсади в домашніх умовах

Городники розповіли, як приготувати найкращий ґрунт для розсади в домашніх умовах своїми руками