Кабачок – популярний літній овоч, з якого можна зробити різноманітну консервацію. Раніше ми розповідали, як закрити на зиму салат Тещин язик, а тепер поділимося простим рецептом кабачків з рисом. Він чудово доповнить м'ясні страви та підійде для легкого перекусу.
Інгредієнти: рис (350 г), кабачки (2 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), морква (1 кг), помідори (1 кг), сіль (4 ст.л.), цукор (100 г), олія (250 мл), часник (за смаком), оцет 9% (50 мл).
Приготування:
Рис добре промийте та відваріть до готовності. Остудіть.
Кабачки промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником та наріжте невеликими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нашаткуйте. Вимиту та очищену моркву натріть на крупній тертці. Помідори перетворіть на пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.
Візьміть каструлю відповідного розміру і перекладіть у неї всі овочі. Додайте сіль, цукор і влийте олію. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні приблизно одну годину, періодично помішуючи.
За 10 хвилин до готовності салату додайте рис та подрібнений часник. Зніміть каструлю з плити, влийте оцет і добре перемішайте.
Гарячий салат з кабачків з рисом розкладіть по стерилізованих банках і закатайте або щільно закрутіть гвинтовими кришками. Переверніть банки вгору дном, укутайте і залиште в такому положенні до охолодження. Потім перенесіть тару із салатом у темне прохолодне місце для зберігання.
- Раніше ми розповідали, як закрити на зиму смачний салат із кабачків із сардиною в олії.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму кабачки з кетчупом чилі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.