Лайм

Як приготувати смачні кабачки з рисом на зиму: класичний рецепт

Чудовий варіант домашньої закрутки з кабачків

Кабачок – популярний літній овоч, з якого можна зробити різноманітну консервацію. Раніше ми розповідали, як закрити на зиму салат Тещин язик, а тепер поділимося простим рецептом кабачків з рисом. Він чудово доповнить м'ясні страви та підійде для легкого перекусу.

Інгредієнти: рис (350 г), кабачки (2 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), морква (1 кг), помідори (1 кг), сіль (4 ст.л.), цукор (100 г), олія (250 мл), часник (за смаком), оцет 9% (50 мл).

Фото: Getty Images

Приготування:

Рис добре промийте та відваріть до готовності. Остудіть.

Кабачки промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником та наріжте невеликими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нашаткуйте. Вимиту та очищену моркву натріть на крупній тертці. Помідори перетворіть на пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.

Візьміть каструлю відповідного розміру і перекладіть у неї всі овочі. Додайте сіль, цукор і влийте олію. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні приблизно одну годину, періодично помішуючи.

За 10 хвилин до готовності салату додайте рис та подрібнений часник. Зніміть каструлю з плити, влийте оцет і добре перемішайте.

Гарячий салат з кабачків з рисом розкладіть по стерилізованих банках і закатайте або щільно закрутіть гвинтовими кришками. Переверніть банки вгору дном, укутайте і залиште в такому положенні до охолодження. Потім перенесіть тару із салатом у темне прохолодне місце для зберігання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки 

Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята

Як у домашніх умовах швидко приготувати смачну паску, щоб здивувати своїх близьких або порадувати друзів чи гостей на Великдень