Лайм

Як зробити домашній плавлений сир з грибами: простий рецепт смачної намазки

Сир виходить смачним, ароматним та поживним

Плавлений сир – смачна намазка для бутербродів, яку люблять й дорослі, й діти. Приготувати її можна і в домашніх умовах, і виходить вона не гірша за магазинну. На приготування у вас піде лише кілька хвилин, а насолоджуватися продуктом сім'я буде кілька днів. Раніше ми ділилися класичним рецептом плавленого сиру, а тепер розповімо, як приготувати варіант із грибами.

Інгредієнти: кисломолочний сир 10% (500 г), сметана 20-30% жирності (2 ст.л.), яйця (2 шт.), сіль (1 ч.л.), сода (1 ч.л.), часник сухий (0,5 ч.л.), чорний перець (за смаком), гриби (200 г), зелень.

Фото: instagram.com/smachnoteka

Приготування:

Гриби почистіть і дрібно наріжте. Протушкуйте на сковороді, щоб випарувалася зайва волога.

Сир змішайте зі сметаною та яйцями, додайте сіль, соду, перець та за допомогою блендера перетворіть на однорідну масу. Тепер цю суміш потрібно зварити на водяній бані.

Візьміть глибоку каструлю, заповніть її водою і поставте на вогонь. Ємність з масою поставте в каструлю. Води має бути до половини ємності із сирною сумішшю. Варіть постійно помішуючи приблизно 10-15 хвилин. Коли вода почне кипіти, прикрутіть вогонь і ще раз пробийте масу занурювальним блендером, щоб не було грудочок.

Перевірити готовність плавленого сиру можна за допомогою лопатки: якщо маса почне збігати шматками - сир готовий. Зніміть масу з вогню, додайте гриби, подрібнену зелень, сухий часник і добре перемішайте.

Перекладіть у харчовий контейнер або скляну банку, щільно закрийте та поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. На ранок плавлений сир загусне і добре намазуватиметься на хліб.

Влітку їсти такі бутерброди потрібно відразу, оскільки під дією тепла плавлений сир топиться та стане більш текучим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні