Плавлений сир – смачна намазка для бутербродів, яку люблять й дорослі, й діти. Приготувати її можна і в домашніх умовах, і виходить вона не гірша за магазинну. На приготування у вас піде лише кілька хвилин, а насолоджуватися продуктом сім'я буде кілька днів. Раніше ми ділилися класичним рецептом плавленого сиру, а тепер розповімо, як приготувати варіант із грибами.
Інгредієнти: кисломолочний сир 10% (500 г), сметана 20-30% жирності (2 ст.л.), яйця (2 шт.), сіль (1 ч.л.), сода (1 ч.л.), часник сухий (0,5 ч.л.), чорний перець (за смаком), гриби (200 г), зелень.
Приготування:
Гриби почистіть і дрібно наріжте. Протушкуйте на сковороді, щоб випарувалася зайва волога.
Сир змішайте зі сметаною та яйцями, додайте сіль, соду, перець та за допомогою блендера перетворіть на однорідну масу. Тепер цю суміш потрібно зварити на водяній бані.
Візьміть глибоку каструлю, заповніть її водою і поставте на вогонь. Ємність з масою поставте в каструлю. Води має бути до половини ємності із сирною сумішшю. Варіть постійно помішуючи приблизно 10-15 хвилин. Коли вода почне кипіти, прикрутіть вогонь і ще раз пробийте масу занурювальним блендером, щоб не було грудочок.
Перевірити готовність плавленого сиру можна за допомогою лопатки: якщо маса почне збігати шматками - сир готовий. Зніміть масу з вогню, додайте гриби, подрібнену зелень, сухий часник і добре перемішайте.
Перекладіть у харчовий контейнер або скляну банку, щільно закрийте та поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. На ранок плавлений сир загусне і добре намазуватиметься на хліб.
Влітку їсти такі бутерброди потрібно відразу, оскільки під дією тепла плавлений сир топиться та стане більш текучим.
- Раніше ми розповідали, як приготувати грузинський соус ткемалі зі слив.
- Дізнайтеся також, чому домашній майонез не густішає. Помилки у приготуванні, яких варто уникати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.