За останні місяці чимало господинь через перебої з постачанням товарів до магазинів, зміну місця проживання та зниження доходів навчилися готувати з тих продуктів, які є під рукою. І якщо ви вже експериментували з домашнім згущеним молоком і ряжaнкою, цього разу приготуйте плавлений сирок для бутербродів з сиру. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: сир 9-18% (300 г), молоко (30 г), сода (2 г), сіль (3 г), цукор (3 г), вершкове масло (50 г), яйце (1 шт.).
Приготування:
Всі інгредієнти заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Сир краще вибирати натуральний, приготований з кислого молока, оптимальна жирність - 5-18%. Цукор можна не додавати, але він надає готовому продукту смаку сиру "Янтар". А молоко можна замінити вершками чи сметаною.
У невелику миску висипаємо сир, додаємо в нього молоко, соду та сіль. Перебиваємо блендером до однорідності. Залишаємо у такому вигляді приблизно на 30 хвилин.
Потім додаємо до сирної маси розм'якшене вершкове масло та яйце. Перемішуємо.
Нагріваємо воду у великій каструлі – це знадобиться для парової бані. У каструлю поменше перекладаємо сирну масу. Встановлюємо її на парову баню і чекаємо, доки маса не розплавиться і не стане однорідною – це може зайняти від 5 до 15 хвилин. При цьому постійно помішуємо.
Також можна додати будь-які спеції та трави, а також шматочки шинки, обсмажених грибів, в'ялених томатів, зелень, горіхи тощо.
Перекладаємо плавлений сир у посуд, чекаємо, поки він охолоне за кімнатної температури, потім прибираємо в холодильник. Зберігати такий натуральний продукт можна до 3 діб.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашній хумус із нуту.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний рибний паштет із плавленим сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.