Наприкінці липня на грядках починають дозрівати баклажани, і рецепти страв із цим смачним овочем користуються особливою популярністю. Раніше ми розповідали, як приготувати баклажани, щоб не гірчили, а тепер ділимося цікавим рецептом баклажанів у томатному соусі.
Інгредієнти: 2 баклажани, 250 г твердого солоного сиру (наприклад, сулугуні), 2 зубчики часнику, 1 ст. л. майонезу або сметани, 400 г помідорів, спеції та свіжа зелень за смаком.
Приготування:
Баклажани наріжте смужками завтовшки 5-6 мм, посипте сіль і залиште, щоб пустили сік. Потім відкиньте на паперовий рушник, щоб видалити зайву рідину.
Подрібніть зелень та часник, сир натріть, змішайте з майонезом або сметаною, приправте спеціями.
Баклажани злегка обсмажте на олії з обох сторін. Охолодіть і на кожну смужку викладіть начинку. Згорніть у рулетики і викладіть у форму для запікання.
Помідори подрібніть у пюре, додайте сіль та перець за смаком. Залийте рулетики з баклажанів і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.
- Читайте також, як запекти баклажани з картоплею під сиром.
- Раніше ми розповідали, як приготувати з баклажанами смачні спагетті.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.