Лайм

Як смачно запекти баклажани з сиром у томатному соусі: простий рецепт

Сезонна страва порадує смаком

Наприкінці липня на грядках починають дозрівати баклажани, і рецепти страв із цим смачним овочем користуються особливою популярністю. Раніше ми розповідали, як приготувати баклажани, щоб не гірчили, а тепер ділимося цікавим рецептом баклажанів у томатному соусі.

Інгредієнти: 2 баклажани, 250 г твердого солоного сиру (наприклад, сулугуні), 2 зубчики часнику, 1 ст. л. майонезу або сметани, 400 г помідорів, спеції та свіжа зелень за смаком.

Фото: https://www.instagram.com/smachnoteka/

Приготування:

Баклажани наріжте смужками завтовшки 5-6 мм, посипте сіль і залиште, щоб пустили сік. Потім відкиньте на паперовий рушник, щоб видалити зайву рідину.

Подрібніть зелень та часник, сир натріть, змішайте з майонезом або сметаною, приправте спеціями.

Баклажани злегка обсмажте на олії з обох сторін. Охолодіть і на кожну смужку викладіть начинку. Згорніть у рулетики і викладіть у форму для запікання.

Помідори подрібніть у пюре, додайте сіль та перець за смаком. Залийте рулетики з баклажанів і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні