Кекси або, як їх ще називають, мафіни – дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або господиня-початківець без досвіду. Більше того, у цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим. Тому якщо ви вже пробували робити солоні кекси з ковбасою та сиром, цього разу приготуйте ніжні мафіни з чорною смородиною. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: кефір (200 мл), яйця (3 шт.), цукор (130 г), борошно (450 г), рослинна олія (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), розпушувач ( 0,5 ч. л.), сіль (щіпка), чорна смородина (за смаком).
Приготування:
Чорну смородину промиваємо, очищаємо від сміття та листочків. Викладаємо ягоди на вафельний або паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога.
У глибокій мисці змішуємо кефір із содою, потім розбиваємо яйця та додаємо рослинну олію. Перемішуємо вінчиком чи виделкою.
Потім просіюємо через сито борошно з розпушувачем, змішуємо з рідкими інгредієнтами, додаємо цукор і дрібку солі. Перемішуємо – по консистенції тісто має вийти як густа сметана.
Додаємо в тісто підготовлені ягоди і все ще раз перемішуємо.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.
У паперові або силіконові форми для випікання викладаємо тісто – так, щоб кожна була заповнена приблизно на дві третини. Ставимо кекси з чорною смородиною в духовку і випікаємо приблизно 25-30 хвилин – до рум'яної скоринки. Потім виймаємо і чекаємо кілька хвилин, доки вони охолонуть.
Подаємо мафіни зі смородиною до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, що можна зробити зі смородиною на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжні ванільні кекси з шоколадом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.