Лайм

Як спекти ніжні мафіни з чорною смородиною: простий рецепт

Зробити такий десерт зможе навіть господиня-початківець

Кекси або, як їх ще називають, мафіни дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або господиня-початківець без досвіду. Більше того, у цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим. Тому якщо ви вже пробували робити солоні кекси з ковбасою та сиром, цього разу приготуйте ніжні мафіни з чорною смородиною. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: кефір (200 мл), яйця (3 шт.), цукор (130 г), борошно (450 г), рослинна олія (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), розпушувач ( 0,5 ч. л.), сіль (щіпка), чорна смородина (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Чорну смородину промиваємо, очищаємо від сміття та листочків. Викладаємо ягоди на вафельний або паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога.

У глибокій мисці змішуємо кефір із содою, потім розбиваємо яйця та додаємо рослинну олію. Перемішуємо вінчиком чи виделкою.

Потім просіюємо через сито борошно з розпушувачем, змішуємо з рідкими інгредієнтами, додаємо цукор і дрібку солі. Перемішуємо по консистенції тісто має вийти як густа сметана.

Додаємо в тісто підготовлені ягоди і все ще раз перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.

У паперові або силіконові форми для випікання викладаємо тісто – так, щоб кожна була заповнена приблизно на дві третини. Ставимо кекси з чорною смородиною в духовку і випікаємо приблизно 25-30 хвилин до рум'яної скоринки. Потім виймаємо і чекаємо кілька хвилин, доки вони охолонуть.

Подаємо мафіни зі смородиною до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі