Лайм

Як спекти ніжні мафіни з чорною смородиною: простий рецепт

Зробити такий десерт зможе навіть господиня-початківець

Кекси або, як їх ще називають, мафіни дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або господиня-початківець без досвіду. Більше того, у цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим. Тому якщо ви вже пробували робити солоні кекси з ковбасою та сиром, цього разу приготуйте ніжні мафіни з чорною смородиною. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: кефір (200 мл), яйця (3 шт.), цукор (130 г), борошно (450 г), рослинна олія (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), розпушувач ( 0,5 ч. л.), сіль (щіпка), чорна смородина (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Чорну смородину промиваємо, очищаємо від сміття та листочків. Викладаємо ягоди на вафельний або паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога.

У глибокій мисці змішуємо кефір із содою, потім розбиваємо яйця та додаємо рослинну олію. Перемішуємо вінчиком чи виделкою.

Потім просіюємо через сито борошно з розпушувачем, змішуємо з рідкими інгредієнтами, додаємо цукор і дрібку солі. Перемішуємо по консистенції тісто має вийти як густа сметана.

Додаємо в тісто підготовлені ягоди і все ще раз перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.

У паперові або силіконові форми для випікання викладаємо тісто – так, щоб кожна була заповнена приблизно на дві третини. Ставимо кекси з чорною смородиною в духовку і випікаємо приблизно 25-30 хвилин до рум'яної скоринки. Потім виймаємо і чекаємо кілька хвилин, доки вони охолонуть.

Подаємо мафіни зі смородиною до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні