Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї сім'ї різноманітні десерти самостійно. І якщо ви вже робили ніжне французьке печиво Мадлен, цього разу спечіть м'ятне печиво з шоколадом. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: свіжа м'ята (20 г), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), яйце (1 шт.), борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), чорний шоколад (80 г).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
М'яту промиваємо від пилу в холодній проточній воді. Викладаємо листочки на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її із цукром до однорідної консистенції в блендері.
Додаємо в чашу м'яке масло та яйце, знову перебиваємо до однорідності.
В окрему миску просіюємо борошно з розпушувачем, додаємо збиту блендером масу, перемішуємо.
Шоколадку ламаємо руками на невеликі шматочки або можна купити готові шоколадні дропси. Додаємо їх у тісто, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 15-25 хвилин у холодильнику.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко вистилаємо пергаментним папером.
Дістаємо тісто з холодильника, чайною ложкою беремо невеликий шматочок, перекладаємо в руку, змащену олією або водою, і катаємо кульку, потім приплескуємо і викладаємо на пергамент. Проробляємо те ж саме з тістом, що залишилося, – всього повинно вийти приблизно 15 штук.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо 15 хвилин. Потім вимикаємо її і відкриваємо дверцята, залишаємо в такому положенні ще на 5 хвилин.
Подаємо незвичайне м'ятне печиво до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати найпростіше сирне печиво до чаю.
- Читайте також на theLime, як зробити хрумкі вергуни на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.