Лайм

Як приготувати мариновану капусту з болгарським перцем: простий рецепт салату

Смачна страва, яка не потребує великих зусиль

Мариновані овочі подобаються багатьом, особливо якщо їх можна вживати цілий рік. Раніше ми розповідали, як закрити мариновані помідори в снігу, а тепер поділимося простим рецептом салату з капусти. Це чудова хрумка закуска, яка підійде до будь-яких страв.

Маринована капуста з болгарським перцем: рецепт

Інгредієнти: капуста (2 кг), сіль (3 ч.л.), цибуля ріпчаста (2 шт.), болгарський перець (2 шт.), морква (2 шт.). Для маринаду: сіль (3 ч.л. без гірки), цукор (100 г), олія (100 мл), вода (100 мл), оцет 9% (100 мл).

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Приготування:

Капусту нашаткуйте якомога дрібніше. Перетріть із сіллю. Перець великого розміру вимийте, видаліть серцевину та наріжте соломкою. Дві великі цибулини очистіть від лушпиння і також наріжте довгою соломкою. Очищену моркву натріть на великій тертці.

Приготуйте маринад. Змішайте в сотейнику сіль, цукор, олію та воду і поставте на вогонь. Коли рідина закипить - влийте оцет і зніміть із плити. Гарячий маринад влийте в ємність із овочами і добре перемішайте.

Залиште салат за кімнатної температури до повного остигання, приблизно на 12 годин. Наступного дня маринована капуста з болгарським перцем готова до вживання. Зберігайте у холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні