Мариновані овочі подобаються багатьом, особливо якщо їх можна вживати цілий рік. Раніше ми розповідали, як закрити мариновані помідори в снігу, а тепер поділимося простим рецептом салату з капусти. Це чудова хрумка закуска, яка підійде до будь-яких страв.
Маринована капуста з болгарським перцем: рецепт
Інгредієнти: капуста (2 кг), сіль (3 ч.л.), цибуля ріпчаста (2 шт.), болгарський перець (2 шт.), морква (2 шт.). Для маринаду: сіль (3 ч.л. без гірки), цукор (100 г), олія (100 мл), вода (100 мл), оцет 9% (100 мл).
Приготування:
Капусту нашаткуйте якомога дрібніше. Перетріть із сіллю. Перець великого розміру вимийте, видаліть серцевину та наріжте соломкою. Дві великі цибулини очистіть від лушпиння і також наріжте довгою соломкою. Очищену моркву натріть на великій тертці.
Приготуйте маринад. Змішайте в сотейнику сіль, цукор, олію та воду і поставте на вогонь. Коли рідина закипить - влийте оцет і зніміть із плити. Гарячий маринад влийте в ємність із овочами і добре перемішайте.
Залиште салат за кімнатної температури до повного остигання, приблизно на 12 годин. Наступного дня маринована капуста з болгарським перцем готова до вживання. Зберігайте у холодильнику.
- Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані зелені помідори, начинені морквою та часником.
- Читайте також на theLime найкращі рецепти солінь від переможниці та судді кулінарного шоу "МайстерШеф" Лізи Глинської.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.