Лайм

Як приготувати медовий торт Снікерс: рецепт із заварним кремом

Побалуйте близьких незвичним десертом

Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята, дні народження та пам'ятні дати. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт, можна приготувати прості десерти вдома. Наприклад, спекти до чаю львівський сирник у шоколадній глазурі чи медовий торт Снікерс. theLime ділиться з вами простим рецептом останнього.

Інгредієнти для коржів: яйця (5 шт.), цукор (200 г), мед (1 склянка), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (3 склянки), сода (3 ч. л.).

Інгредієнти для медового бісквіту: мед (200 г), яйця (5 шт.), цукор (5 ст. л.), розпушувач (1 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), борошно (280 г).

Інгредієнти для заварного крему: вершкове масло (200 г), молоко (1 склянка), цукор (0,5 склянки), крохмаль (2 ст. л.).

Інгредієнти для карамельного крему: вершкове масло (300 г), згущене молоко або карамель (3 ст. л.).

Також знадобиться приблизно 200-300 г арахісу.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-200°С.

Для приготування медових коржів необхідно в миску розбити яйця, додати цукор та мед, перемішати до однорідності. Потім просіюємо борошно та соду, замішуємо однорідне тісто і розділяємо його на два коржі.

Форму для випікання (розмір - 36*25) змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментом. Викладаємо тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Випікаємо корж у розігрітій духовці приблизно 10 хвилин. Потім дістаємо і проробляємо те саме з іншим.

Тепер займемося приготуванням медового бісквіту для середини. У каструлю викладаємо 200 г меду і додаємо 1 ст. л. розпушувача. Ставимо її на середній вогонь і, не забуваючи помішувати, прогріваємо мед до повного розчинення, але не кип'ятимо. Коли суміш почне пінитися, знімаємо каструлю з плити і чекаємо, поки вона трохи охолоне.

В іншу миску розбиваємо 5 яєць та 5 ст. л. цукру, збиваємо їх до пишності приблизно 10-15 хвилин. Потім додаємо у збиті яйця медову основу. Акуратно перемішуємо лопаткою або ложкою, потім сюди ж просіюємо через сито борошно, знову перемішуємо. В результаті має вийти повітряне тісто.

Форму для випікання вистилаємо пергаментом або змащуємо маслом. Викладаємо бісквіт у форму, розрівнюємо та відправляємо у розігріту до 180°С духовку. Випікаємо близько 30-40 хвилин до готовності. Потім дістаємо, чекаємо, доки він охолоне, і ламаємо руками на шматочки.

Для крему заварюємо молоко з цукром та крохмалем на слабкому вогні, потім охолоджуємо. Вершкове масло збиваємо міксером до пишності, потім поступово вводимо заварну масу.

Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді, потім подрібнюємо. Змішуємо шматочки бісквіту, смажений арахіс та крем.

Також приготуємо ще один додатковий крем: для цього 300 г вершкового масла збиваємо міксером до пишності із 3 ст. л. згущеного молока або карамелі.

Починаємо збирати торт: викладаємо перший медовий корж, на нього карамельний крем, потім бісквітну маса з арахісом, знову карамельний крем та другий корж. Зверху торт можна прикрасити кремом, горіхами та залишками бісквіту, перетертими в крихту, або батончиками "Снікерс".

Подаємо до столу, розрізаємо на порційні шматочки та насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/iryna_parashchak

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома