Якщо ви вже знаєте, як приготувати вишневий пиріг на пісочному тісті, цього разу здивуйте себе та своїх рідних ще одним не менш смачним десертом. Зробіть ніжний пиріг з абрикосами, рецептом якого поділилася переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська.
"Шукаєте що приготувати з абрикосів, фруктів, ягід? Потрібен рецепт пирога, та такий, щоб швидко готувався, був смачний і недорогий? Тоді цей рецепт саме для вас. Обіцяю, сім'я і ви будете задоволені результатом, він неймовірно смачний. Це мій найулюбленіший пиріг, який обожнює вся моя родина. Ви можете замінити абрикос на будь який фрукт, або ягідку. Я ще готувала його із сливою, та вишнею", - розповіла експертка на своїй сторінці в Instagram.
Для пісочної крихти візьміть: 50 г борошна (2.5 ст.л.), 30 г цукру (1.5 ст.л.), 30 г вершкового масла (холодного) (2 ст.л.), сіль. Для тіста: 100 г вершкового масла (кімнатної температури) (1/2 уп), 100 г яєць (2 шт), 100 г борошна (5 ст.л.), 5 г розпушувача (1 ч.л. з гіркою), 80 г цукру (4 ст.л.), ванільний цукор (за бажанням). Для сирної начинки: 350 г сиру ( жирністю 5-9%), 100 г яєць (2 шт), 150 г сметани (жирністю 10-15%) (6 ст.л.), 80 г цукру (4 ст.л.), 350 г абрикосів (викладати половинками зверху).
Приготування: спершу готуємо пісочну крихту. Для цього змішуємо борошно, цукор, сіль. Додаємо холодне вершкове масло, робимо пісочну крихту. Ставимо в морозильну камеру. Далі переходимо до тіста: збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор та ванільний цукор, перемішуємо. Додаємо яйця кімнатної температури. Перемішуємо. В окремій ємності змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до інших компонентів, після чого все разом перемішуємо до однорідної консистенції.
Робимо сирну начинку: змішуємо всі інгредієнти і взбиваємо до однорідної консистенції. Беремо форму, діаметром 20-22 см. На дно викладаємо пергамент, сторони форми змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто і розрівнюємо його. Викладаємо сирну начинку. І далі половинки абрикосів. Посипаємо пісочною крихтою. Відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 170 градусів. Час приготування - 45-50 хвилин. Даємо постояти десерту 2-3 години, щоб він охолов.
- Спробуйте приготувати синнабони з корицею в домашніх умовах.
- Також зробіть українські вареники з вишнею за рецептом Лізи Глінської.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.