Лайм

Як приготувати ніжний абрикосовий пиріг: простий рецепт від Лізи Глінської

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Якщо ви вже знаєте, як приготувати вишневий пиріг на пісочному тісті, цього разу здивуйте себе та своїх рідних ще одним не менш смачним десертом. Зробіть ніжний пиріг з абрикосами, рецептом якого поділилася переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська.

укаєте що приготувати з абрикосів, фруктів, ягід? Потрібен рецепт пирога, та такий, щоб швидко готувався, був смачний і недорогий? Тоді цей рецепт саме для вас. Обіцяю, сім'я і ви будете задоволені результатом, він неймовірно смачний. Це мій найулюбленіший пиріг, який обожнює вся моя родина. Ви можете замінити абрикос на будь який фрукт, або ягідку. Я ще готувала його із сливою, та вишнею", - розповіла експертка на своїй сторінці в Instagram.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Для пісочної крихти візьміть: 50 г борошна (2.5 ст.л.), 30 г цукру (1.5 ст.л.), 30 г вершкового масла (холодного) (2 ст.л.), сіль. Для тіста: 100 г вершкового масла (кімнатної температури) (1/2 уп), 100 г яєць (2 шт), 100 г борошна (5 ст.л.), 5 г розпушувача (1 ч.л. з гіркою), 80 г цукру (4 ст.л.), ванільний цукор (за бажанням). Для сирної начинки: 350 г сиру ( жирністю 5-9%), 100 г яєць (2 шт), 150 г сметани (жирністю 10-15%) (6 ст.л.), 80 г цукру (4 ст.л.), 350 г абрикосів (викладати половинками зверху).

Приготування: спершу готуємо пісочну крихту. Для цього змішуємо борошно, цукор, сіль. Додаємо холодне вершкове масло, робимо пісочну крихту. Ставимо в морозильну камеру. Далі переходимо до тіста: збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор та ванільний цукор, перемішуємо. Додаємо яйця кімнатної температури. Перемішуємо. В окремій ємності змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до інших компонентів, після чого все разом перемішуємо до однорідної консистенції.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Робимо сирну начинку: змішуємо всі інгредієнти і взбиваємо до однорідної консистенції. Беремо форму, діаметром 20-22 см. На дно викладаємо пергамент, сторони форми змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто і розрівнюємо його. Викладаємо сирну начинку. І далі половинки абрикосів. Посипаємо пісочною крихтою. Відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 170 градусів. Час приготування - 45-50 хвилин. Даємо постояти десерту 2-3 години, щоб він охолов.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка