Кожна господиня має декілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви вже робили насипний яблучний пиріг Три склянки або лимонник на сметані, цього разу побалуйте близьких вишневим пирогом на пісочному тісті. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: борошно (350 г), вершкове масло (120 г), цукрова пудра (120 г), яйця (2 шт.), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), ванільний цукор (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: вишня без кісточок (400-500 г), крохмаль кукурудзяний (1 ст. л.), кориця (щіпка).
Також знадобиться форма для випікання діаметром 24-26 см.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури та розм'якшилося.
У мисці змішуємо м'яке масло, ванільний цукор, цукрову пудру, яйця та сіль. Потім просіюємо сюди через сито борошно з розпушувачем. Перетираємо суміш руками – має вийти однорідна крихта. З'єднуємо її в кулю і розподіляємо на дві нерівні частини, кожну з яких загортаємо в харчову плівку та прибираємо в морозильну камеру приблизно на годину.
Вишні промиваємо у проточній воді, видаляємо листя, плодоніжки та кісточки. У невеликій мисці змішуємо ягоди з крохмалем та корицею.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Виймаємо з морозилки тісто і тремо більший шматок на тертці, рівномірно розподіляючи його по дну і формуючи невеликий бортик. Зверху висипаємо ягоди із крохмалем. Потім тремо меншу частину тіста – так, щоб закрити всю начинку.
Ставимо форму з пирогом у розігріту духовку і випікаємо приблизно 40-50 хвилин. За цей час тісто має добре підрум'янитися.
Дістаємо готовий пиріг, чекаємо кілька хвилин, поки він охолоне. За бажанням перед подачею можна присипати цукровою пудрою.
Розрізаємо його на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати тертий пиріг із сиром та полуницею.
- Читайте також на theLime, як спекти ніжний манник у мікрохвильовій печі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.