Лайм

Як приготувати вишневий пиріг на пісочному тісті: простий рецепт

Зробити його зовсім не складно

Кожна господиня має декілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви вже робили насипний яблучний пиріг Три склянки або лимонник на сметані, цього разу побалуйте близьких вишневим пирогом на пісочному тісті. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (350 г), вершкове масло (120 г), цукрова пудра (120 г), яйця (2 шт.), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), ванільний цукор (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: вишня без кісточок (400-500 г), крохмаль кукурудзяний (1 ст. л.), кориця (щіпка).

Також знадобиться форма для випікання діаметром 24-26 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури та розм'якшилося.

У мисці змішуємо м'яке масло, ванільний цукор, цукрову пудру, яйця та сіль. Потім просіюємо сюди через сито борошно з розпушувачем. Перетираємо суміш руками – має вийти однорідна крихта. З'єднуємо її в кулю і розподіляємо на дві нерівні частини, кожну з яких загортаємо в харчову плівку та прибираємо в морозильну камеру приблизно на годину.

Вишні промиваємо у проточній воді, видаляємо листя, плодоніжки та кісточки. У невеликій мисці змішуємо ягоди з крохмалем та корицею.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Виймаємо з морозилки тісто і тремо більший шматок на тертці, рівномірно розподіляючи його по дну і формуючи невеликий бортик. Зверху висипаємо ягоди із крохмалем. Потім тремо меншу частину тіста – так, щоб закрити всю начинку.

Ставимо форму з пирогом у розігріту духовку і випікаємо приблизно 40-50 хвилин. За цей час тісто має добре підрум'янитися.

Дістаємо готовий пиріг, чекаємо кілька хвилин, поки він охолоне. За бажанням перед подачею можна присипати цукровою пудрою.

Розрізаємо його на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу