RU  UA

Lifestyle

Як приготувати ситний Яворівський пиріг з гречкою: традиційний рецепт

Поекспериментуйте на кухні!

Якщо ви чи ваші рідні у числі тих, хто полюбляє солоні пироги, то наступні рецепти саме для вас. Раніше ми розповідали, як спекти осетинський пиріг із картоплею та сиром – його смак вас приємно здивує. Цього разу theLime поділиться рецептом традиційної української страви, головні компоненти якої - гречка та картопля. Тому якщо на вашій кухні є ці інгредієнти, сміливо починайте готувати.

Фото: Pinterest

Для тіста візьміть: борошно 500 грам, вода 1 стакан, дріжджі живі 30 грам, сіль 3 ч.л, цукор 1/2 ч.л, олія 20 грам, яйця 1 шт. Для начинки знадобиться: картопля 2 кг, гречка 250 грам, цибуля 1-2 шт, олія, сіль, перець.

Приготуваня: в теплій воді розводимо дріжджі, додаємо сіль, цукор та 1/2 яйця. Додаємо борошно, олію та замішуємо тісто. Накриваємо його рушником та ставимо в тепле місце, щоб підійшло.

Тим часом робимо начинку: чистимо та варимо картоплю, цибулю нарізаємо та робимо зажарку. Гречку обов’язково запарюємо кипятком - щоб не розпався пиріг. Змащуємо деко та викладаємо тісто. Розминаємо картоплю та додаємо спеції, зажарку і гречку. Перемішуємо та викладаємо на тісто. Сформований пиріг змазуємо яйцем та ставимо в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування - 60 хвилин. Смачного!

Фото: Pinterest

Яворівський пиріг зазвичай прийнято подавати із борщем, червоним або білим на заквасці, з грибною мачанкою, до холодцю чи буряків із хроном, з кислим молоком та сметаною. У піст страву готують без яєць та кладуть у начинку смажену на олії цибулю.

  • Зробіть вдома пиріг з м'ясом та грибами. Порадуйте близьких смачною випічкою!
  • Також приготуйте спіральний пиріг з овочами і сиром. Подивіться тут, як приготувати оригінальну страву для всієї родини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер уTelegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що має бути у великодньому кошику, а що не можна брати у церкву на Великдень

Что можно, а что нельзя святить в церкви на Пасху 2024 - что положить в пасхальную корзину

Підтримують зміни та інновації: астрологи назвали найсучасніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали знаки Зодиака, которые любят современные технологии и изменения - в списке оказались Водолеи, Близнецы, Весы, Стрельцы

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Какие блюда обязательно должны быть на праздничном столе на Пасху, а какие блюда и напитки не стоит на него ставить и почему