Добігає кінця сезон кабачків. А це означає, що багато господинь вже встигли закрити компот із кабачків або замаринували їх із медом та часником. І якщо ви хочете здивувати своїх близьких, приготуйте на зиму кабачки з аличею, які нагадують ананаси. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти на 3 банки по 1 л: великі кабачки (1-2 шт.), жовта алича (1-1,5 кг), вода (1,2 л), цукор (0,5 кг).
Приготування:
Кабачки та аличу ретельно промиваємо у проточній воді. Щоб вийшов насичений смак, аличі потрібно взяти набагато більше, ніж кабачків.
Кабачки очищаємо і нарізаємо скибочками завтовшки 1 см, у перезрілих – обов'язково виймаємо серединку з насінням.
Банки та кришки промиваємо у воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. На дно кожної викладаємо шар аличі, потім шар кабачків, знову аличу, кабачки та зверху аличу. У результаті повинні бути три шари аличі та два кабачків, по товщині шари повинні бути більш менш однаковими. Все укладаємо щільно, щоб більше вмістилося. За бажанням можна додати в кожну банку по 2 гвоздики.
У каструлю заливаємо чисту відфільтровану воду та висипаємо цукор. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб усі кристали розчинилися. Варимо ще 1-2 хвилини після закипання, знімаємо з вогню, акуратно розливаємо сироп у банки та накриваємо кришками.
Беремо велику каструлю для стерилізації і застилаємо її дно ганчіркою чи марлею, щоб банки не потріскалися. Ставимо в неї банки, заливаємо по плічка водою і вмикаємо плиту. Стерилізуємо приблизно 15 хвилин після закипання води.
Виймаємо банки, закочуємо їх і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим рушником або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Охолоджені кабачки з аличею виносимо в льох, щоб вони настоялися 1-3 місяці.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму мариновану спаржеву квасолю.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати та законсервувати салат із кабачків з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.