Лайм

Так ви ще не готували. Рецепт кабачків з аличею, щоб були як ананаси

Здивуйте свою родину

Добігає кінця сезон кабачків. А це означає, що багато господинь вже встигли закрити компот із кабачків або замаринували їх із медом та часником. І якщо ви хочете здивувати своїх близьких, приготуйте на зиму кабачки з аличею, які нагадують ананаси. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти на 3 банки по 1 л: великі кабачки (1-2 шт.), жовта алича (1-1,5 кг), вода (1,2 л), цукор (0,5 кг).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки та аличу ретельно промиваємо у проточній воді. Щоб вийшов насичений смак, аличі потрібно взяти набагато більше, ніж кабачків.

Кабачки очищаємо і нарізаємо скибочками завтовшки 1 см, у перезрілих обов'язково виймаємо серединку з насінням.

Банки та кришки промиваємо у воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. На дно кожної викладаємо шар аличі, потім шар кабачків, знову аличу, кабачки та зверху аличу. У результаті повинні бути три шари аличі та два кабачків, по товщині шари повинні бути більш менш однаковими. Все укладаємо щільно, щоб більше вмістилося. За бажанням можна додати в кожну банку по 2 гвоздики.

У каструлю заливаємо чисту відфільтровану воду та висипаємо цукор. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб усі кристали розчинилися. Варимо ще 1-2 хвилини після закипання, знімаємо з вогню, акуратно розливаємо сироп у банки та накриваємо кришками.

Беремо велику каструлю для стерилізації і застилаємо її дно ганчіркою чи марлею, щоб банки не потріскалися. Ставимо в неї банки, заливаємо по плічка водою і вмикаємо плиту. Стерилізуємо приблизно 15 хвилин після закипання води.

Виймаємо банки, закочуємо їх і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим рушником або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Охолоджені кабачки з аличею виносимо в льох, щоб вони настоялися 1-3 місяці.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто